Bratři Coenové předsedy poroty letošního festivalu v Cannes

Vydáno: 20.01.2015 14:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

V květnu odstartuje další ročník prestižního mezinárodního festivalu v Cannes - po Stevenu Spielbergovi a Jane Campion tentokrát v čele poroty stane další významné jméno světové kinematografie. Přesněji řečeno dvě.
Joel a Ethan CoenPoprvé v historii festivalu se předsedou mezinárodní poroty festivalu v Cannes nestane jeden člověk, ale dva. Těžko si na místě dvou tvůrců představit někoho reprezentativnějšího než bratrské duo Joela a Ethana Coenovi, americké nezávislé filmaře, kteří mají na svém kontě například Oscara za snímek Tahle země není pro starý. Na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes získali roku 1991 hlavní ocenění Zlatou palmu za filmovou satiru Barton Fink, před dvěma lety si zase odnesli Velkou cenu poroty za posmutnělý příběh V nitru Llewyna Davise

"Velmi se letos těšíme na návrat do Cannes. Jako vždy vítáme příležitost zhlédnout filmy z celého světa. Cannes je pro nás důležitý festival od samého počátku naší kariéry," řekli tvůrci z placu jejich novinky Hail, Caesar!, satiry z prostředí hollywoodského průmyslu, kterou natáčí s hvězdným obsazením ve složení George Clooney, Christophe Lambert, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Josh Brolin a Channing Tatum. Snímek dorazí do kin v roce 2016.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY