Top 20 ČR: Hobit je ze hry, česká kina ovládl Fotograf

Vydáno: 17.01.2015 12:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Česká komedie Fotograf ovládla víkend v tuzemských kinech, přičemž dosud zlatý Hobit se tentokrát musel obejít bez medaile. Dvojku si totiž urvala další z novinek, fantasy dobrodružství Sedmý syn.
Fotografie z filmu  / FotografDruhý víkend v novém roce a Hobit už je bez medaile, stejně jako loni. Vedení v žebříčku převzala česká komedie Ireny Pavláskové Fotograf, v níž si roli bohéma a milovníka Jana Saudka nezahrál nikdo jiný než Karel Roden. Novinka si připsala skoro pět a půl milionu korun a s velkým náskokem se umístila před další premiérou, americkým fantasy snímkem Sedmý syn. V těsném závěsu za adaptací slavného bestselleru skončila další česká komedie, Hodinový manžel v režii Tomáše Svobody.

Hobit: Bitva pěti armád skončil s více než pětapadesátiprocentním propadem na čtyřce. O tři příčky se propadl i biblický snímek Ridleyho Scotta EXODUS: Bohové a králové, jehož předstihla pohádka Paddington.

Fotografie z filmu Miluj souseda svého / St. VincentV milionových tržbách se udržela i Noc v muzeu: Tajemství hrobky na sedmé příčce, zatímco tržby Tučňáků z Madagaskaru klesly o třicet procent a nepřekročily ani devět set tisíc. Naopak stabilní výsledek si připsala Sněhová královna, která skončila na devítce a desítku si urvala další z novinek, americká komedie s Billem Murraym Miluj souseda svého.

První dvě příčky druhé poloviny žebříčku obsadily novinka z minula Odpad a Burácení, které sotva o pár tisíc předehnaly Interstellar. Na čtrnáctce se s dvoutýdenním předstihem umístila předpremiéra třetího dílu Troškovy taškařice Babovřesky 3, která do kin vstoupí příští týden. Posledním snímkem, který se pak udržel nad stotisícovou hranicí, byla novinka na patnáctém místě Sama nocí tmou.

Fotografie z filmu Divoké historky / O pět příček poklesly Divoké historky i Hunger Games: Síla vzdoru 1. část a velký propad zaznamenala i komedie Co jsme komu udělali nebo Saint Laurent. Polepšila si akorát pohádka Tři bratři, která se z třiadvacítky vrátila na devatenáctku.

Tento týden distributoři nabídnou jen trojici novinek, závěr série 96 hodin: Zúčtování, akční krimi Hacker nebo britskou komedii S láskou, Rosie.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 8.1. 2015
  1. Fotograf 5,4 mil. (novinka)
  2. Sedmý syn 3,4 mil. (novinka)
  3. Hodinový manžel 3,3 mil.
  4. Hobit: Bitva pěti armád 2,7 mil.
  5. Paddington 1,9 mil.
  6. EXODUS: Bohové a králové 1,3 mil.
  7. Noc v muzeu: Tajemství hrobky 1,1 mil.
  8. Tučňáci z Madagaskaru 897 tis.
  9. Sněhová královna 507 tis.
  10. Miluj souseda svého 398 tis. (novinka)

  11. Odpad 306 tis.
  12. Burácení 267 tis.
  13. Interstellar 258 tis.
  14. Babovřesky 3 196 tis. (předpremiéra)
  15. Sama nocí tmou 168 tis. (novinka)
  16. Divoké historky 87 tis.
  17. Co jsme komu udělali 80 tis.
  18. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část 74 tis.
  19. Tři bratři 58 tis.
  20. Saint Laurent 40 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY