Které filmy roku 2014 mají největší šanci na Oscara?

Vydáno: 06.01.2015 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Profesní sdružení PGA (Producers Guild of America) vyhlásilo nominace na nejlepší počiny minulého roku - s kterými deseti filmy můžeme pravděpodobně počítat i na letošním vyhlášení Oscarů?
J. K. Simmons, Miles Teller ve filmu  / WhiplashNominace na výroční ceny cechu amerických producentů PGA (Producers Guild of America) bývají obecně indikátorem filmů, které mají největší šanci na získání hlavního filmového ocenění Oscar - je tedy dost možné, že se většina níže zmíněných snímků objeví také ve výčtu nominovaných americkou filmovou akademií. Při znalosti nominací na Zlaté Glóby a několika dalších ocenění nikoho nepřekvapí, že se mezi nejlepšími filmy roku nachází filmová satira Birdman, coming of age drama Chlapectví, hravý Grandhotel Budapešť nebo divácky zbožňovaný Kód Enigmy o životě Alana Turinga.

Kromě nekoncepčních nezávislých filmů, jenž zabrouzdávají do trochu temnějších sfér, jako Hon na lišku, Slídil nebo Whiplash, zaujme hlavně překvapivě zařazení Fincherovy Zmizelé (ta byla většinou přehlížena) nebo válečného dramatu Clinta Eastwooda Americký Sniper. Kdo naopak odešel s prázdnou, je tradičně Christopher Nolan a jeho Interstellar, Angelina Jolie s prý nepříliš povedeným Nezlomným nebo kriticky ceněné drama o životě Martina Luthera Kinga Selma.

Seznam najdete níže. Další kategorie, včetně animovaných filmů, seriálů nebo dokumentů pak na tomto odkaze. Vítěz bude vyhlášen 24. ledna.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY