Pan: Vydejte se do Země Nezemě v prvním traileru

Vydáno: 25.11.2014 18:31 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Příští rok v létě do kin přiletí také Pan, nová verze příběhu slavného příběhu o Petru Panovi, který natočil britský režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina). Co slibuje první trailer?
Petr Pan je absolutní pohádková klasika, takže je jasné, že nemohla uniknout dnešnímu trendu moderních reinterpretací, s nimiž pomalu začalo studio Disney (Alenka, Zloba, Popelka apod.). Produkce studia Warner Bros. se však od zmíněných filmů pro celou rodinu odlišuje menší porcí digitálního balastu ke stvoření nových světů, zároveň i autorským tvůrcem na režijní stoličce. "Mistr kostýmních dramat" Joe Wright se totiž jeví pro film jako Pan ideální, protože v něm (alespoň na základě traileru) dokáže skloubit smysl pro pohádkovou atmosféru s divadelností svých předchozích počinů (Anna Karenina), která je neustále připomínána expresivními hereckými výkony (přepálený Hugh Jackman) nebo prostředím, které vypadá jako kulisy.

Otázkou bude, zda takový staromilský přístup á la Hvězdný prach bude cílovou skupinu v dnešní době různých "Alenek v říši divů" zajímat. Mimo to bude film hlavně srovnávám s dvěma nejznámějšími adaptacemi, a to snímkem Stevena Spielberga Hook a Petrem Panem z roku 2003. Zda se zdárně zařadí po jejich bok, se dozvíme 23. července příštího roku.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete nové plakáty.

Originální trailer filmu Pan


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY