Top 20 ČR: Interstellar triumfoval na druhý pokus

Vydáno: 20.11.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Ačkoliv ve velkolepém vítězství o premiérovém víkendu Insterstellaru zabránil Pohádkář, o týden později se karta otočila. Nolanova vesmírná odysea udržela stabilnější návštěvnost a jedničku si tentokrát urvala pro sebe.
Jiří Macháček, Anna Linhartová ve filmu  / PohádkářZatímco minulý týden diváci Interstellaru zaváhali a nechali na první příčku žebříčku proklouznout Pohádkáře, tentokrát už neudělali stejnou chybu. Jednačtyřicet tisíc prodaných lístků vyneslo novince Christophera Nolana přesně šest milionů korun, a tak se zhruba tří set tisícovým náskokem převzala vedení TOP 20. Pohádkář tedy se zhruba třetinovou ztrátou na tržbách skončil na druhé příčce. Trojku získala novinka Davida Ayera Železná srdce, která vypráví příběh tankové posádky z konce druhé světové války. Do kin přilákala skoro šestadvacet tisíc diváků a vydělala přes tři a půl milionu.

Čtvrtá příčka patří další novince, hororu s názvem Jessabelle, který odsunul minule bronzovou Zmizelou až na pátou příčku. Mysteriózní drama s Benem Affleckem si ale stejně zvládlo vydělat víc než milion. Drobný přírůstek na tržbách zaznamenala francouzská komedie Co jsme komu udělali, což jí pomohlo udržet se na páté příčce, zatímco animák Včelka Mája, který minule bral čtyřku, se tentokrát propadl až na sedmičku.

Fotografie z filmu Škatuláci / The BoxtrollsOsmou příčku získali Tři bratři, jimž se po delší době také podařilo nahrabat si nějaká plusová procenta, i když jich bylo jenom pár. Na devítku sklouzli Falešní poldové a zpátky do první desítky se po týdenním výpadku vrátil Dům kouzel, který si tak vyměnil místo se Škatuláky, kteří skončili na jedenáctce.

Z osmičky na dvanáctku se propadl Drákula: Neznámá legenda a John Wick dokonce klesl až na čtrnácté místo. Osmnáctiprocentní nárůst na tržbách pomohl snímku Divoké historky udržet si třináctou příčku. Z jedenáctky na patnáctku sklouzl Winx Club - V tajemných hlubinách a na sestupu jsou za tento víkend také Soudce, Andělé všedního dne i Fakjů pane učiteli. Na sedmnáctku se zvládla probojovat ještě jedna z novinek, animovaný snímek Magické stříbro - hledání kouzelného rohu.

Ve čtvrtek vtrhne do kin očekávané sci-fi dobrodružství Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, které by mohlo aspirovat na medailové pozice. Distributoři uvedou také drama Příšerný vlasy nebo dva české snímky - romantické drama My 2 a nebo dokument Andrey Sedláčkové Život podle Václava Havla.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 13. 11. 2014

  1. Interstellar 6,0 mil.
  2. Pohádkář 5,7 mil.
  3. Železná srdce 3,6 mil. (novinka)
  4. Jessabelle 1,3 mil. (novinka)
  5. Zmizelá 1,1 mil.
  6. Co jsme komu udělali 970 tis.
  7. Včelka Mája 842 tis.
  8. Tři bratři 785 tis.
  9. Falešní poldové 578 tis.
  10. Dům kouzel 536 tis.

  11. Škatuláci 520 tis.
  12. Drákula: Neznámá legenda 466 tis.
  13. Divoké historky 374 tis.
  14. John Wick 326 tis.
  15. Winx Club - V tajemných hlubinách 295 tis.
  16. 7 trpaslíků 207 tis.
  17. Magické stříbro - hledání kouzelného rohu 186 tis.
  18. Soudce 127 tis.
  19. Andělé všedního dne 114 tis.
  20. Fakjů pane učiteli 113 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY