BD a DVD tipy: Nesmiřitelná mrtvá princezna nevěsta

Vydáno: 23.11.2014 12:00 - | foto: facebook tvůrce

Z katalogových titulů Magic Boxu je z čeho vybírat. Komu nevadí absence bonusových materiálů, určitě sáhne po Mrtvé nevěstě anebo Nesmiřitelných. Pro ostatní jsou zde slušně vybavený Halloween II a Princezna nevěsta.
Halloween II (Magic Box)
BD obal filmu  / Halloween IIZatímco v zahraničí vyšla nedávno celá kolekce i se zcela novými bonusovými disky, my si musíme vystačit pouze s druhým dílem. První, nejlepší, u nás k sehnání není, protože práva na něj jsou rozdělena mezi několik distributorů. Dostává se k nám alespoň druhý nejlepší příspěvek (ze tří) k halloweenské sérii, který ale přímo navazuje na jedničku. Nutno podotknout, že Halloween II existuje ve dvou různých sestřizích. Kinoverzi, do které zasahovali producenti, a v televizním sestřihu, který se blíží vizi režiséra Ricka Rosenthala. Na modré disky se k nám dostává první sestřih, který je považován za slabší, ale stále zdařile navazující na Carpenterův kultovní Halloween. Jistou útěchou může být vedle stylové krabičky (celá v černé, náhled klame) i rozsáhlý bonusový materiál. Nedočkáme se sice dokumentů a komentáře k filmu (jako je tomu na některých zahraničních edicích), ale zato na nás čeká celovečerní film o hororech, který by měl fanoušky potěšit, protože mapuje historii žánru.

Bonus (BD): Dokument: Teror na chodbách (83 min.). Alternativní konec (1:30 min.); Vynechané scény (8 min.)
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Scéna z TV verze filmu Halloween II


Mrtvá nevěsta Tima Burtona (Magic Box)
BD obal filmu Mrtvá nevěsta Tima Burtona / Corpse BrideUkradené Vánoce Tima Burtona je kultovní animovaný film, který nerežíroval Tim Burton, ale přesto je považován za "burtonovský". Mrtvá nevěsta byla očekávána, že při nejlepším půjde o to samé - a zároveň že "to samé" bude jiné než Burtonovy snímky posledních let, které byly fanoušky kritizovány za příklon k mainstreamu a za odklon od morbidní poetiky. Příběh o záhrobní lásce dostál svým očekáváním, když představil dva propracované světy (lidí, mrtvých) a když přímočarý příběh s některými překvapeními ozvláštnil muzikálovými výstupy vzdávajícími hold pozapomenutým počinům světové kinematografie. Ačkoliv Mrtvá nevěsta nedosahuje kvalit Ukradených Vánoc Tima Burtona, patří k jedněm z posledních opravdu povedených Burtonových filmů, než svými snímky začal fanoušky zklamávat, protože z jeho poetiky se stala manýra, resp. obchodní značka.

Bonus (BD): Film je distribuován bez bonusů.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, thajsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 rusky.
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, čínské, hebrejské, korejské, maďarské, polské, portugalské, ruské, řecké, thajské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Featurette z DVD edice Mrtvá nevěsta Tima Burtona


Nesmiřitelní (Magic Box)
BD obal filmu Nesmiřitelní / UnforgivenListopad udělá největší radost příznivcům tvorby Clinta Eastwooda. Ke koupi bude k dostání jednak jeho nejnovější režijní počin Jersey Boys, ve kterém je sklouben hudební biopic s postupy mafiánské/gangsterské podívané jako od Scorseseho. A z katalogových titulů vychází Nesmiřitelní, kteří jsou považováni za jeden z jeho nejlepších - ne-li vůbec nejlepší - režijních děl. (Anti)western, oceněný čtyřmi Oscary včetně toho za nejlepší film a režii, je Eastwoodovým vypořádáním se s odkazem postavy, kterou ztvárňoval u Sergia Leoneho. Již předtím - nejvýrazněji v Psanec Josey Wales a v Tulák z širých plání - narušoval svou westernovou image, ale až v Nesmiřitelných ji definitivně rozbil (viz úvodní scéna, případně styl filmu, kteří někteří označují dokonce za neonoirový).

Bonus (BD): Film je distribuován bez bonusů.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (BD): dolby TrueHD 5.1 anglicky; Dolby Digital 5. česjy; Dolby Digital 2.0 maďarsky, thajsky; Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over), rusky (voice-over).
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, čínské, hebrejské, korejské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, thajské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Oficialní upoutávka k filmu Nesmiřitelní (1992)


Princezna nevěsta (Magic Box)
BD obal filmu Princezna nevěsta / The Princess BridePrincezna nevěsta je kultovním počinem, který se ve Spojených státech dočkal několika různých edic, jež připomínají výročí snímku. U nás je film Roba Reinera téměř neznámý, jelikož byl uveden pouze v televizi. Vydání na blu-rayi by ale mohlo celou věc změnit, zvlášť když je u nás tolik oblíbený Shrek, který do animované podoby převádí model Princezny nevěsty, postavené na sebeuvědomělém, značně ironickém přístupu k pohádkovým vzorcům. Znalcům naopak může vadit, že namísto podvracení zažitých schémat a klišé jsou tato v závěru utužována (a je to právě konec, který se nejvýrazněji liší od své knižní předlohy, přestože předlohu i scénář napsal jeden a ten stejný člověk, William Goldman). A nespokojeni mohou být i ti, kdo by na základě názvu očekávali silnou ženskou hrdinku, protože až tak pokrokový film není.

Bonus (BD): Fenomén pravé lásky: Rozhovory s Robem Reinerem, Carym Elwesem a Robin Wrigt (14:58 min.), Vstupte a odhalte (15:06 min.). Featuretty: Příběh Princezny nevěsty (27:18 min.); Původní dokument z natáčení z roku 1987 (7:40 min.); Film o filmu z roku 1987 (6:37 min.); Videodeník Caryho Elwese (3:45 min.); Umění šermu (7:02 min.); Obávaný pirát Roberts: Největší legenda Sedmi moří (11:444 min.); Pohádky a folklór (9:10 min.); Láska je jako kniha pohádek (16:44 min.); Zázraky líčení (11:24 min.); Nevyslovené příběhy (9:07 min.); Seznamte se s profesorem Rawsceyem! (2:37 min.). Upoutávky: Upoutávka (2:08 min.); Televizní spoty (2:31 min.). Galerie.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS-HD Master 2.0 česky.
Titulky (BD): české.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 19. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Nepovedená scéna z filmu Princezna nevěsta (1987)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY