Top 20 ČR: Čarodějnice dolétly dál než Zelený sršeň

Vydáno: 18.01.2011 06:00 - Alžběta Fridrichová | foto: 2010 HCE

Dvě novinky zahýbaly žebříčkem hned na předních pozicích. Fotři jsou lotři, jednička minulých tří týdnů, přenechali své vyhřáté místo Honu na čarodějnice a spadli až na trojku. Na druhé místo totiž vyšplhal Zelený sršeň.
O šestadvacet procent se propadlo oproti minulému týdnu třetí pokračování o Fotrech, což znamená, že ztrácí výsadní postavení. První místo si se ziskem tří a půl milionů korun získal výpravný fantasy snímek Hon na čarodějnice, který se do TOP 20 dostal již i minulý týden v předpremiéře. Nicolas Cage v hlavní roli přilákal téměř osmadvacet tisíc diváků. Zato loňský oscarový Christoph Waltz s Cameron Diaz, kteří se společně objevili v akční komedii Setha Rogena a Michela Gondryho Zelený sršeň, dokázali vydělat "jen" něco přes dva miliony a musí se spokojit se dvojkou. Stačilo jim to ale na již zmiňovanou trojku - Fotři jsou lotři se totiž nedostali přes milion.
Posun zaznamenal i další silný kůň / loď posledních týdnů. Skoro devět tisíc diváků nenechalo Letopisy Narnie klesnout hlouběji, které si tak udržely pozici hned za první trojkou. Zato TRON: Legacy 3D spadl skoro o padesát procent a nechal se předběhnout stálicí v českých kinech - Občanským průkazem. A TRONovi už šlape na paty i kouzelnické trio z Bradavic - sedmý Harry Potter na něj ztrácí jen něco okolo dvou set diváků.
Osmičku si tentokrát vydobyl animovaný film Megamysl, který navštívily čtyři tisíce diváků. Novinka z minulého týdne Děcka jsou v pohodě, která si odnesla Zlatý glóbus za nelepší film v kategorii muzikál / komedie, se dokázala udržet na devítce. Zato závodní drama TACHO kleslo až na desítku, což je jeho zatím nejhorší výsledek.
Ještě hůř než film Daniela Landy ale dopadl horor Paranormal Activity 2, jehož tržby se propadly o padesát čtyři procent a ztratil tak nejvíce v žebříčku. Druhý z dvojice animáků, které už nějaký čas visí v TOP 20, film Já, padouch, klesl na dvanáctou pozici a za ním se stejně jako minulý týden umístila komedie s Robertem Downey Jr. Na doraz.
Na čtrnácté příčce se objevila třetí novinka tohoto týdne. V britském dramatu Další rok, který popisuje obyčejný rok v životě stárnoucích manželů, si zahrál hlavní roli Jim Broadbent. Patnácté místo si pro sebe ukořistil George Cloony coby Američan a na šestnáctku se z propadliště zapomnění se ziskem sto osmdesáti procent vyhrabala romantická komedie Woodyho Allena Poznáš muže svých snů.
Nejlepší drama podle Asociace amerických novinářů v Hollywoodu The Social Network se posunulo na sedmnáctku. Pět příček ztratila česká komedie Rodinka a ze čtrnáctky sklouzla až na předposlední místo. TOP 20 zakončuje nejstarší snímek žebříčku, drama s Julií Roberts Jíst, meditovat, milovat.
Těžko odhadnout, jak se poperou novinky s premiérami příštích filmů. V roli Gullivera budeme mít od čtvrtka možnost vidět Jacka Blacka, který nás tak provede dobrodružnou komedií Gulliverovy cesty. Trochu jiný druh zápletky nám v dramatu Tři dny ke svobodě představí Russell Crowe. A do kin přijde také česká novinka Jana Hřebejka s názvem Nevinnost.
  TOP 20 ČR: VÍKEND OD 13. 1. 2011
  1. Hon na čarodějnice 3,6 mil. (novinka)
  2. Zelený sršeň 2,1 mil. (novinka)
  3. Fotři jsou lotři 1,9 mil.
  4. Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka 1,3 mil.
  5. Občanský průkaz 809 tis.
  6. TRON: Legacy 3D 747 tis.
  7. Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 720 tis.
  8. Megamysl 532 tis.
  9. Děcka jsou v pohodě 409 tis.
  10. TACHO 394 tis.
  11. Paranormal Activity 2 274 tis.
  12. Já, padouch 254 tis.
  13. Na doraz 150 tis.
  14. Další rok 123 tis. (novinka)
  15. Američan 91 tis.
  16. Poznáš muže svých snů 78 tis.
  17. The Social Network 75 tis.
  18. Dívka, která kopla do vosího hnízda 63 tis.
  19. Rodinka 61 tis.
  20. Jíst, meditovat, milovat 57 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY