Chappie: gangsta robot v traileru režiséra District 9

Vydáno: 04.11.2014 18:42 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Původem jihoafrický režisér Neill Blomkamp zatím natočil dvě sociálně kritická sci-fi District 9 a Elysium. Jeho další film však bude poněkud netradiční komedií o jednom zvláštním robotovi...s Hughem Jackmanem.
Chappie (Sharlto Copley) je první robot na světě, který dokáže svobodně myslet. Stejně jako se dítě postupně učí a stává se dospělým, i uvědomnělý robot "dospívá" pomocí svého prostředí a lidí, kteří s ním přicházejí do styku. Variace na E.T. - Mimozemšťana a Číslo 5 žije se ale má poté zvrhnout do naprosto jiného žánru, když robota unese dvojice gangsterů, která jej chce využít pro své zločinecké aktivity.

Nový snímek Neilla Blomkampa má v kolonce "žánr" napsáno komedie, první trailer však tuto skutečnost celkem umně skrývá. Vyjevuje se spíše jako hodně blízký příbuzný režisérových předchozích počinů District 9 nebo Elysium, čili tak trochu drsnější jihoafrická sci-fi ze špinavé blízké budoucnosti. Zda se výsledný film odváže směrem k mnohem anarchističtějšímu stylu (viz plakáty) napoví zřejmě až další upoutávky nebo film samotný. Chappie totiž nyní sází hlavně na sentimentální strunu (na čemž má samozřejmě velkou zásluhu atmosferický hudební doprovod).

Trailer zhlédněte níže. V galerii najdete také první plakát.


Originální trailer filmu Chappie


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY