Pipin nazpívá titulní píseň pro finální díl Hobita

Vydáno: 26.10.2014 14:18 - Martin Bubrín | foto: New Line Cinema

Dosud každý díl Hobita doprovázela výrazná ústřední píseň známého hudebního interpreta. Nyní bylo oznámeno, že tu závěrečnou napíše a zazpívá Billy Boyd, představitel Pipina z trilogie Pán prstenů.
Banner filmu Hobit: Bitva pěti armád / The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesPo Neillu Finnovi ("Song of the Lonely Mountain") a Edu Sheeranovi ("I See Fire") si tvůrci pro ústřední píseň posledního dílu Hobita vybrali Billyho Boyda, který v trilogii Pán prstenů ztvárnil roli Peregrina Brala neboli Pipina. Jeho píseň s názvem "The Last Goodbye" bude k slyšení v závěrečných titulcích filmu Hobit: Bitva pěti armád a také na soundtracku, který vyjde 9. prosince. Nebude to však poprvé, co bude ve Středozemi zpívat, píseň "The Edge of the Night" už přednesl v Návratu krále.

A co k tomu dodává sám režisér? "Je těžké, po šestnácti letech a šesti filmech, přesně vědět, jak se rozloučit. Vědeli jsme, že chceme mluvit přímo ke všem, kteří podnikli tuto cestu s námi, hlavně k fanouškům, jejichž láska k těm filmům bylo to, co nás motivovalo pokračovat. Proto jsme požádali Billyho Boyda, který byl s námi od začátku a jehož ztvárnění Peregrina Brala v Pánovi prstenů je tak oblíbené, aby nám pomohl napsat a zazpívat finální píseň trilogie. Billy není jen prezicní herec, ale také extrémně talentovaný zpěvák/písničkář - jsme velmi rádi, že souhlasil ještě jednou s námi sdílet svůj talent."

"Chtěl jsem, aby tato píseň byla rozloučením pro všechny fanoušky, kteří byli součástí této úžasné cesty, a celý Tolkienův svět, jak bylo řečeno v kinematografii pro naší generaci. Nikdo nezná svět Tolkiena lépe než Peter, Fran a Philippa a já se cítím neskutečně poctěn tím, že jsem byl požádán napsat a zazpívat tuto píseň, a být na začátku a na konci těchto nádherných příběhů. Znovu s nimi tak blízce pracovat byla opravdová pocta mého pracovního života," dodává Boyd.

Hobit: Bitva pěti armád dorazí do kin 12. prosince. Níže si připomeňte Boydovu předchozí píseň.

Billy Boyd - The Edge of the Night


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Never say last goodbye (Jaro, 27.10.2014 23:57) Reagovat

    Neverím/dúfam, že PJ ešte stredozem neopustí. Je tu Silmarillion a Nedokončené príbehy. To je materiál ešte na jednu trilógiu. Peter, please do not go away.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY