Simpsonovi čelí žalobě

Vydáno: 25.10.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Simpsonovi se musí potýkat s klesající sledovaností. Čelí jí několika různými způsoby: angažováním známého tvůrce pro režii gaučového gagu, hlasováním na netu a smrtí postavy. Co si ale počnou se žalobou?
Fotografie z filmu Simpsonovi / The SimpsonsNejnovější sezóna seriálu Simpsonovi lákala na to, že v její první epizodě zemře jedna z důležitých postav. Stalo se tak, ale tvůrci by asi byli nakonec rádi, kdyby "zabili" někoho jiného. Jmenovitě Louieho, mafiána, který dělá poskoka Tlustému Tonymu a který se poprvé v seriálu objevil před dvaceti třemi lety. Kde je problém? Frank Sivero, který ztvárnil mafiána Frankieho Carbona ve Scorseseho kultovním snímku Mafiáni, podal na studio Fox žalobu.

Pozdě, ale přece. Požaduje dvě stě padesát milionů dolarů (!), přičemž výši částky odůvodňuje tím, kolik si Simpsonovi za dobu své existence vydělali. Uvádí se totiž, že na svém kontě mají již přes dvanáct miliard dolarů, což je i jeden z hlavních důvodů, proč se studio Fox nechce své vlajkové lodi vzdát, přestože kvalita je v posledních letech u mořského dna.

Sivero si částku nárokuje z toho důvodu, že byl původcem myšlenky a postavy samotné, jelikož žil ve stejné bytovce jako James L. Brooks, který mu navíc slíbil roli v animovaném pořadu. Charakter Louieho mu údajně později uškodil, protože byl herecky zaškatulkován, a tak přišel o možné peníze. Zvláštní, že si na to vzpomněl až po takové době. Mohl by se ale k němu přidat Joe Pesci, který je přiznanou inspirací pro Louieho hlas. Mnozí fanoušci by jistě uvítali, kdyby žaloby položily skomírající seriál, který čeká na ránu z milosti.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY