John Carter dostane ještě jednu šanci

Vydáno: 22.10.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: Falcon

Výpravná fantasy John Carter: Mezi dvěma světy byla jedním z největších propadáků posledních let. Další pokračování je nicméně v plánu, protože došlo k drobné změně ve vlastnictví práv.
Plakát filmu John Carter / John CarterOd Johna Cartera si studio Disney slibovalo nového Avatara, v kinech však šlo o obří zklamání. Fantasy podle sto let staré předlohy převážně se odehrávající v poušti si vedlo pod očekání - zbytečně předražený blockbuster s rozpočtem 250 milionů dolarů v kinech utržil 284 milionů, což je značně slabý výsledek. Logicky tedy nebylo v plánu žádné pokračování původně jedenáctidílné série, z níž měla být obrovská filmová franšíza. Což ty, kterým se film líbil, zamrzí dvojnásob, protože režisér Andrew Stanton začal pracovat na scénáři druhého dílu Bohové na Marsu.

Nyní se však situace mění. Práva na filmy, televizní seriály a merchandising se značkou John Carter se vrací svému původnímu majiteli Edgar Rice Burroughs, Inc., které doufá v produkci nových hraných snímků: "Budeme hledat nového partnera, který nám pomůže vyvíjet nová filmová dobrodružství v chronologii jedenácti novel Marsu, jež Burroughs napsal. Tohle dobrodružství nikdy nekončí. Spolu s novým filmem Tarzan vyvíjeným Warner Bros. doufáme, že se z Johna Cartera stane další velká franšíza, která uchvátí mezinárodní publikum každého věku."

Dané prohlášení zní jako kompletní reboot série, takže se pokračování s Taylorem Kitschem zřejmě nedočkáme. Zatím není jisté, zda se nějaké studio bude chtít filmu vůbec ujmout (zejména díky jeho finanční historii), takže nezbývá než čekat. Jak byste si nového Johna Cartera vlastně představovali a kdo by ho měl podle vás natočit?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • OK Ohem oktey whiz Barsom !!! jedině z Johnem Cartrem. pokračivaní musí být (Sehnoutka jiří, 24.05.2016 12:30) Reagovat

    Výměnu herců vůbec nezkoušejte.To se na to rovnou vyserte.Jeden z nejlepších filmů co znám zasloužil by si rozhodně pokračování .ps: docela velkej kritik všeho.

    • Re: OK Ohem oktey whiz Barsom !!! jedině z Johnem Cartrem. pokračivaní musí být (Anonym, 17.02.2018 16:49) Reagovat

      Mne se ten film moc líbil !!! ;-) Tu kritiku fakt nechápu :-( Ten film si zaslouží víc,rozhodně pokračování ;-) Herce bych také nechala :-)

      • Re: OK Ohem oktey whiz Barsom !!! jedině z Johnem Cartrem. pokračivaní musí být (Anonym, 29.03.2018 01:40) Reagovat

        za mne taky dobrý film..herecké obsazení výborné, snad pokračovat bude..

    • Re: OK Ohem oktey whiz Barsom !!! jedině z Johnem Cartrem. pokračivaní musí být (Anonym, 27.01.2019 20:59) Reagovat

      Pokračování musí být, vždyť je to pecka film se super obsazenim

  • John Carter.... (Juloant, 10.04.2018 11:42) Reagovat

    Boli už natočené oveľa väčšie kraviny a toto bolo aspoň sledovateľné a aj zábavné...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY