Top 20 ČR: Kinům o víkendu kraloval Drákula

Vydáno: 21.10.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Zbrusu nový fantasy snímek Drákula inspirovaný slavnou knihou si bez skrupulí urval zlatou příčku v žebříčku, čímž sebral prvenství po dvoutýdenním vedení Zmizelé. Na trojce skončil horor Annabelle.
Fotografie z filmu Drákula: Neznámá legenda / Dracula UntoldDva víkendy vévodila českým kinům adaptace bestselleru Zmizelá, její krasojízdu však předčasně ukončil Drákula: Neznámá legenda, který překonal její premiérové zisky skoro o milion. Na první příčku se vyšplhal s tržbami přesahujícími čtyři a čtvrt milionu. Snímky ZmizeláAnnabelle si udržely stabilní výsledek a seřadily se pod stupněm vítězů. Zato Andělé všedního dne, které tentokrát končí s bramborovou medailí, se propadli o jednačtyřicet procent a připsali si o devět set tisíc méně. Po jedné příčce odečítal Dům kouzel i Tři bratři, zatímco animák 7 trpaslíků stagnuje na sedmičce a Fakjů pane učiteli už druhý týden okupuje osmičku.

O tři příčky sestoupil na deváté místo Labyrint: Útěk a do první půlky se ještě vešel snímek Divoké historky, před novinkou Co s láskou, která se musela spokojit s jedenáctkou. Dvanáctá příčka patří akčňáku Equalizer, který se propadl skoro o polovinu, ale co do pořadí ho to stálo jen jediné místo. Třináctku si vybojovala předpremiéra amerického animáku Škatuláci a na čtrnáctou pozici sklouzl animovaný film Jak vycvičit draka 2, který o tomto víkendu překročil hranici čtyř set tisíc prodaných lístků za osmnáct týdnů promítání v tuzemských kinech.

Fotografie z filmu Annabelle / AnnabelleZ patnáctky vyšoupli Strážci Galaxie Želvy Ninja s pouhým pětitisícovým náskokem, sedmnáctka pak patří komedii Sex Tape s Cameron Diaz. Na osmnáctém místě se tři týdny před premiérou umístila adaptace románu Barbary Nesvadbové Pohádkář. V předstihu zhlédlo snímek na sedm set sedmdesát diváků. Poslední dvojicí, která se ještě vměstnala do výběrové dvacítky, byla Letadla 2: Hasiči a záchranáři a Lucy.

Ve čtvrtek vtrhne do kin rovná sedmička filmů, z níž si tentokrát vybere opravdu každý. Dětem nadělili distributoři kromě již zmíněných Škatuláků také krátkometrážní 3D pohádku Madagaskar: Království lemurů. Příznivce vážnějších snímků potěší premiéra akčního filmu s Keanu Reevesem John Wick nebo dramatu Soudce, v němž si hlavní roli střihl Robert Downey Jr. Dojde také na francouzský snímek Co jsme komu udělali a konečně i na českou romantickou komedii Intimity nebo slovenský snímek Krok do tmy.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 16. 10. 2014

  1. Drákula: Neznámá legenda 4,3 mil. (novinka)
  2. Zmizelá 2,8 mil.
  3. Annabelle 2,3 mil.
  4. Andělé všedního dne 1,4 mil.
  5. Dům kouzel 1,2 mil.
  6. Tři bratři 1,1 mil.
  7. 7 trpaslíků 665 tis.
  8. Fakjů pane učiteli 652 tis.
  9. Labyrint: Útěk 621 tis.
  10. Divoké historky 552 tis.

  11. Co s láskou 342 tis. (novinka)
  12. Equalizer 311 tis.
  13. Škatuláci 238 tis. (předpremiéra)
  14. Jak vycvičit draka 2 160 tis.
  15. Strážci Galaxie 149 tis.
  16. Želvy Ninja 144 tis.
  17. Sex Tape 113 tis.
  18. Pohádkář 112 tis. (předpremiéra)
  19. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 95 tis.
  20. Lucy 80 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY