Batmanův pták ve dvou klipech a na plakátech

Vydáno: 11.10.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

O černé komedii Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritua se píše a hovoří jako o potenciálním oscarovém kandidátovi. Dva klipy dokazují, že minimálně nominace za kameru je již teď jistotou.
Plakát filmu  / BirdmanFilm Birdman se zprvu jevil jako psychologické drama o herci, který se chce vymanit ze své zavedené škatulky, a tak nebudou chybět ani prvky hollywoodské satiry. Po prvním festivalovém uvedení ale v ohlasech nejčastěji padalo zařazení "černá komedie" a tvůrci v čele s Alejandrem Gonzálezem Iñárrituem se zmiňují o experimentu.

Proč experimentu? Stačí se podívat na dva klipy níže, z nichž je patrné, že se jedná o scény (zdánlivě) bez střihu - a takto by měl být údajně celý film, tj. jeden nepřerušovaný záběr, u kterého se budou akorát měnit ohniska zájmu (titulní postava, jeho herecký kolega, sestra apod.). Vedle dvou krátkých klipů (níže) do galerie (výše) přibylo deset stylových plakátů, z nichž jeden doprovází tyto řádky. 

Klip "Káva" z filmu Birdman (2014)

Klip "Mluví" z filmu Birdman (2014)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Zbytečné (Jakub Chromec, 12.10.2014 15:38) Reagovat

    Opravdu byl ten laciný dovjsmysl v názvu článku nutný? Jsem už poměrně zvyklý na to, že se pan Slovák v podobných lascivních hříčkách vyžívá, ovšem v tomto případě mi to přišlo opravdu nevhodné.

    • Re: Zbytečné (Marek, 17.10.2014 17:07) Reagovat

      Pan Slovák se v tom nevyžívá, ale ví, že určité nadpisy stále fungují a takhle se o filmu dozví víc lidí, než kdyby bylo v titulku jméno herce či režiśera. Jinak nelze rozlišit zpravodajství dle titulků, experimenty ukazují, že u seriózních tiskovin (či tiskovan považovaných za seriózní, nebulvární) jsou ty nejbulvárnější titulky. Titulky fakt nic neznamenají. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY