Kdo si zahraje protagonistku v Tarantinově westernu?

Vydáno: 10.10.2014 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Michelle Williams. Hillary Swank. Robin Wright. Demi Moore. Můžeme vám prozradit, že ani jedna z dříve zmiňovaných a výše jmenovaných to nebude. Více se dozvíte v článku.
Plakát filmu  / Nebude to ani Jennifer Lawrence, o které se poslední dobou psalo nejvýrazněji. Kdo tedy byl obsazen do role postavy Daisy Domergue ve westernu Quentina Tarantina The Hateful Eight? Bude to Jennifer Jason Leigh, která je v posledních letech výraznou seriálovou herečkou (Tráva) a mezi její nejvýraznější položky ve filmografii patří kultovní teenagerovská komedie Zlaté časy na Ridgemontu a indie dramedie Synecdoche, New York. Amber Tamblyn, která part Daisy hrála při veřejném čtení scénáře, si roli nezopakuje.

A co že je Daisy Domergue za postavu? Žena hledaná za vraždu, které hrozí trest smrti oběšením. Další silnou tarantinovskou hrdinkou, jakou byly Jackie Brown ve stejnojmenném filmu, Nevěsta/Beatrix Kiddo v diptychu Kill Bill anebo dámy z druhé poloviny Grindhouse: Auto zabiják. Oproti „dámě v nesnázích“, jakou představovala Djangova vyvolená Brumhilda v Nespoutaný Django, jde o návrat k typologii ženských postav, která je pro Tarantinovy snímky příznačná.

Western Hateful Eight, jehož natáčení začíná již koncem tohoto roku (8. prosince), by ale měl být stejně jako Hanební pancharti ansámblovkou, z které v jedné linii vyčnívá výrazná ženská postava. K již dříve oznámeným jménům (Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Walton Goggins, Samuel L. Jackson) přibývá Jennifer Jason Leigh – a k ní Denis Minochet, James Remar, James Parks, Dana Gourrier a kaskadérka/herečka Zoë Bell.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY