Star Trek 3 natočí oscarový kameraman

Vydáno: 05.10.2014 12:52 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Všichni víme, že k režii třetího Star Treku se nevrátí J.J. Abrams, ale vystřídá ho scenárista série Roberto Orci, pro nějž zároveň půjde o režijní debut. Kdo mu pomůže třetí vesmírné dobrodružství nasnímat?
Fotografie z filmu Star Trek: Do temnoty / Po Danielu Mindelovi, jenž natočil první dva Star Treky (a další netočí, protože dal přednost Abramsovým Star Wars), se třetího vesmírného dobrodružství ujme renomovaný kameraman Claudio Miranda. Ten ve své doposud krátké kariéře prolíná komerčnější projekty (TRON: Legacy 3D, Nevědomí) s těmi umělečtějšími (Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Pí a jeho život), příčemž za snímek Davida Finchera byl nominován na Oscara a za úchvatně nasnímanou filmovou bajku Anga Lee si ho předloni dokonce odnesl. 

Nyní kameraman, původem z Chile, vtiskne svou vizualitu a ojedinělý smysl pro 3D i Star Treku 3, jehož natáčení začne někdy příští rok ve Vancouveru a korejském Soulu s předběžně naplánovanou premiérou na léto 2016. Abychom ještě chvíli zůstali u nejnovějších "trekovských" zpráv, Williamu Shatnerovi (aka Kirkovi z originálních filmů) byla nabídnuta role ve filmu - že bychom se dočkali podobného camea jako v případě Leonarda Nimoye?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY