Kde natočí Tarantino svůj western?

Vydáno: 27.09.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Hateful Eight má být završením volné trilogie (pře)pisování minulosti, jejíž první dvě části - Hanební pancharti a Nespoutaný Django - patří k Tarantinovým komerčně a kriticky nejúspěšnějším filmům.
Quentin Tarantino ve filmu Nemilosrdný střelec / Sukiyaki Western DjangoVe filmech Quentina Tarantina se nevystřídá velký počet lokací, i když se putuje napříč krajinou a zeměmi (např. Kill Bill, Nespoutaný Django). Volba místa je ale vždy velmi důležitá, protože nemá být jenom prostorem, ve kterém jsou natočeny dlouhé dialogy postav. A vypadá to, že je již téměř stoprocentně jisté, kde (a kdy) bude natočen western The Hateful Eight zasazený do období po skončení občanské války.

Spekulovalo se, že 70mm kamery se spustí začátkem příštího roku, ale bude to již koncem tohoto. A to v Coloradu, které si Tarantino zamiloval. Jistě i z toho důvodu, že stát byl ochotný produkci dát pět milionů za to, že film natočí právě tam.

Ze hry tak vypadly Utah a Wyoming, dvě místa, o kterých se taktéž uvažovalo. Colorado stálo víc o to, aby průmysl oživil příchod filmařů, a tak jim vrátí rovných dvacet procent (zmiňovaných pět milionů) vynaložených nákladů. A vedle toho jde o místo, kde vznikl kultovní western True Grit, který byl později remakeován bratry Coenovými. Již brzy by měla začít práce na stavbě velkého ranče.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY