V novém Verhoevenovi se bude znásilňovat a mstít francouzsky

Vydáno: 27.09.2014 15:00 - | foto: TriStar Pictures

Pokud nepočítáme televizní experiment Steekspel, od kterého se Paul Verhoeven distancoval, holandský tvůrce nenatočil nic od svého triumfálního návratu do domoviny v roce 2006. Začátkem příštího roku se to ale změní.
Plakát filmu Černá kniha / ZwartboekČerná kniha. První holandský film Paula Verhoevena po 23 letech. A zároveň ve své době nejdražší holandský snímek, který spíš než definitivního účtování s minulostí má podobu hitchcockovské hry s prvky erotického thrilleru.

Mnohým fanouškům by jistě nevadilo, kdyby tímto byla završena Verhoevenova filmografie. Od netradičního televizního počinu Steekspel, iniciovaného a psaného diváky, se přece distancoval, i když byl uveden v holandských kinech a ne jenom v televizi. Režisér známý díky erotickým thrillerům jako Základní instinkt či Showgirls začíná v lednu příštího roku točit rape and revenge thriller (a nebo spíše exploataci) Elle podle románu Phillippe Dijan (více jsme o snímku psali ve starší novince). Zajímavostí je, že se bude jednat o první francouzsky mluvený Verhoevenův počin.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY