BD a DVD tipy: Tenkrát v Americe bojoval Beowulf s Godzillou

Vydáno: 11.10.2014 13:16 - | foto: facebook tvůrce

Po prázdninách je opět z čeho vybírat. Jeden z nejlepších letošních filmů (Godzilla), povedený blockbuster (Na hraně zítřka), animovaný hraný experiment Roberta Zemeckise (Beowulf) a především poslední sestřih Tenkrát v Americe.
Beowulf - režisérská verze (Magic Box)
BD obal filmu Beowulf / BeowulfBěhem pěti let měl Robert Zemeckis období, kdy natáčel performance-capture filmy, které byly animované, ale do určité míry se snažily vypadat téměř jako hrané. Nejambicióznějším z trojice nejsou dvě rodinné podívané (Polární expres, Vánoční koleda), ale převyprávění mýtu o Beowulfovi, a to podle scénáře Rogera Avaryho a Neila Gaimana. Rozporuplně přijímaný projekt si vysloužil kritiku za animaci, která má své limity a diváka spíše distancuje, i pochvalu, že to byla rozumná volba pro převyprávění legendy jakožto něčeho nadreálného. Někteří si stěžovali na to, že kinoverze je "vykastrovaná", což ale napravuje režisérský sestřih obsahující nahotu a násilí vystřižené z komerčních důvodů. Reedice Blu-raye nabízí oba sestřihy a 3D verzi filmu.

Bonus (BD): Disk 1: Cesta Hrdiny: Jak se točil Beowulf (24 min.) Beowulf: Mapování cesty (cca 20 min. dokumentárních medailonků); Umění Beowulfa (cca 5,5 min.); Dokonalý Beowulf (2 min.); Navrhování tvorů (cca 7 min.); Vynechané scény (cca 11,5 min.); Upoutávka (cca 2 min.). Disk 2: Cesta Hrdiny: Jak se točil Beowulf (24 min.) Beowulf: Mapování cesty (cca 20 min. dokumentárních medailonků); Umění Beowulfa (cca 5,5 min.); Dokonalý Beowulf (2 min.); Navrhování tvorů (cca 7 min.); Vynechané scény (cca 11,5 min.).
Obraz (3D i 2DBD): 16:9 / FullHD / 2,35:1 (plus 3D).
Zvuk (3D i 2D BD): DTS-HD Master 5.1 česky; Dolby Digital 5.1 česky, francouzsky, italsky, japonsky, maďarsky, německy, portugalsky, rusky, thajsky, turecky, španělsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (3D i 2D BD): české, anglické, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, francouzské (Paříž), hebrejské, holandské, chorvatské, indonéské, islandské, italské pro neslyšící, japonské, litevské, lotyšské, maďarské, německé pro neslyšící, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, španělské (Kastilie), španělské Latinská Amerika, thajské, turecké, ukrajinské.

Doporučená cena: 499 Kč (2X BD - 3D a 2D).

V prodeji od 1. 10. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Beowulf (2007).

Upoutávka k filmu Beowulf (2007).


Godzilla (Magic Box)
BD obal filmu Godzilla / GodzillaKdyž se poprvé snažily Spojené státy americké natočit předělávku kultovního japonského kaidžu eiga Godzilla, výsledkem byl sice zábavný blockbuster, ale (ne)japonské fanoušky monstra výsledek popudil. V ultimativním cross-overu Godzilla: Final Wars se dokonce emmerichovská ještěrka objevuje ve své CGI verzi a dostane pořádně "přes hubu", aby bylo jasné, co si studio Toho jakožto původní producent o americké verzi myslí. Naopak pro reinkarnaci Garetha Edwardse mělo jenom slova chvály. Spielbergovsky střižený velkorozpočtový snímek staví na oddalování atrakcí, čímž je v současnosti velmi ozvláštňující, a je uctivý k mytologii a dá se brát ne jako předělávka, nýbrž jako možné pokračování původní série .

Bonus (BD): Série dokumentů MONARCH: Operace: Lucky Dragon (cca 3 min.), M.U.T.O. (cca 4,5 min.), Godzilla (cca 7,5 min.); Série dokumentů Legendární Godzilla: Godzilla: Síla přírody (cca 19,5 min.), Zcela nová úroveň destrukce (cca 8,5 min.), Do prázdna: Skok H.A.L.O. (5 min.), Starodávný nepřítel: M.U.T.O. (cca 7 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 anglicky - zvuková stopa pro nevidící; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, mandarínsky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / .
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (1x BD - 2D), 699 Kč (2x BD - 2D a 3D v amarayi), 799 Kč (2X BD - 2D a 3D ve futurepacku).

V prodeji od 1. 10. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Část featurettu Creating the M.U.T.O. z Blu-ray disku filmu Godzilla (2014).

Na hraně zítřka (Magic Box)
BD obal filmu Na hraně zítřka / Edge of TomorrowSci-fi filmy s tematikou cestování v čase jsou sice divácky oblíbené a kritikou převážně ceněné pro své experimentování s možnostmi vyprávění. Na hraně zítřka si ovšem v multiplexech vedlo pod očekávání, což se distributor v případě uvedení filmu na nosičích pro domácí kina rozhodl vyřešit přejmenováním. K Na hraně zítřka přidal podtitul Žít. Zemřít. Zažít znovu - a z některých obalů se dokonce zdá, že nový podtitul jako kdyby nahrazoval ten hlavní. Je to škoda, protože mnozí si jistě inteligentní blockbuster bez paradoxů budou chtít zopakovat (zažít znovu), i když má odhadnutelný vývojový vzorec a poslední akt včetně nuceného šťastného konce dojem z výsledku mírně snižují.

Bonus (3D BD): -.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, maďarsky, rusky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, slovinské, srbské, turecké.

Bonus (2D BD): Útok na pláž: Ponořte se do zákopů pro odvážný pohled na vytvoření epické sci-fi bitvy (12 min.); Zbraně budoucnosti: Sledujte Toma Cruise a Emily Blunt jak se poperou s náročnou výzvou super vojáků lehce ovládající svůj exo-robotický oblek (8 min.); Na hraně s Dougem Limanem: Vychutnejte si zapáleného režiséra, jak zvládá, aby futuristicky laděný válečný film vypadal reálně... (43 min.); Stvoření, která nejsou z tohoto světa (6 min.); Vystřižené scény (8 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1 (2D).
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, maďarsky, rusky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky..
Titulky (2D BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, slovinské, srbské, turecké.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / .
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (1x BD - 2D), 699 Kč (2x BD - 3D a 2D v amarayii), 799 Kč (2x BD - 3D a 2D ve futurepacku).

V prodeji od 8. 10. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Na hraně zítřka (2014).

Tenkrát v Americe - prodloužená režisérská verze (Magic Box)
BD obal filmu Tenkrát v Americe / Once Upon a Time in AmericaNejdelší sestřih Tenkrát v Americe byl uveden před dvěma lety v Cannes. Od té doby se sháněly peníze potřebné k alespoň důstojnému uvedení na nosičích pro domácí kina, a tak byl poslední film Sergia Leoneho dostupný např. v Itálii v (v případě nových scén) tristní obrazové kvalitě. Peníze se ale sehnaly, práva se vyřešila a konečně na modrých discích vychází o více než dvacet minut delší Tenkrát v Americe, které je obohaceno o šest zcela nových scén, z nichž většina více prokresluje Noodlese (bohužel bonusově jde stále o zklamání - stejná výbava jako minule, mínus audiokomentář). Více se dočtete v naší recenzi (jeden z nejlepších mafiánských/gangsterských opusů nemůže být opomenut), jíž by se měly dočkat všechny doporučované tituly v prvních říjnových BD a DVD tipech.

Bonus (BD): Prodloužená režisérská verze; Úryvek z dokumentu Once Upon a Time: Sergio Leone (19,5 min.); Upoutávka (1,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), rusky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, hebrejské, korejské, polské, ruské.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 8. 10. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Restaurovaná scéna z prodloužené režisérské verze z filmu Tenkrát v Americe.

X-Men: Budoucí minulost (Bonton)
BD obal filmu X-Men: Budoucí minulost / X-Men: Days of Future PastPřed premiérou X-Men: Budoucí minulost bylo známo, že bylo vystřiženo několik zásadnějších scén, kterých bychom se měli dočkat na Blu-rayi v podobě režisérského sestřihu. Ačkoliv vydání na modrém disku má přes hodinu bonusového materiálu a mezi nimi i nepoužité pasáže, je na něm pouze kinoverze a chybí očekávaná scéna z vězení v rovině v budoucnosti. Příštím rokem můžeme očekávat další vydání. Stojí za to investovat do kinoverze? Stále se jedná o nejlepší příspěvek do x-menovského universa, který míchá singerovskou vypravěčskou sebejistotu s vaughnovskou sebeuvědomělostí použitých stylistických prostředků, přičemž interpretátoři si opětovně přijdou na své (nabízí se queer čtení).

Bonus (3D BD): -.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 německy; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, turecky.
Titulky (3D BD): anglické, české, bulharské, čínské, čínské tradiční, hebrejské, chorvatské, indonéské, islandské, maďarské, malajské, německé, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké.

Bonus (BD): Nepovedené záběry (cca 6 min.); Vystřižené scény (s volitelným audiokomentářem režiséra); Galerie: Sentinelové, Plány, Experimenty s mutanty; Featuretty: Xavier a Magneto (cca 12 min.), X-Men: Další shledání (cca 11 min.), Sentinelové: Pro lepší budoucnost (cca 9 min.), Klasifikace: M (cca 12 min.), Scéna v kuchyni (cca 6,5 min.); 3 upoutávky (každá cca 2,5 min.); Second Screen aplikace.
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 německy, francouzsky, italsky, ktastilsky; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, maďarsky, polsky, tamilsky, telugsky, turecky.
Titulky (2D BD): anglické, české, francouzské, hebrejské, holandské, indonéské, islandské, italské, kastilské, maďarské, malajské, německé, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, turecké.

Bonus (DVD): Nepovedené scény (cca 6 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, rusky, ukrajinsky.
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, ruské, bulharské, chorvatské, estonské, litevské, lotyšské, srbské, slovinské, ukrajinské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (3D a 2D verze BD), 699 Kč (3D a 2D verze ve steelbooku).

V prodeji od 8. 10. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Vystřižené scény z filmu X-Men: Budoucí minulost (2014).

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY