BD a DVD tipy: DVD bestsellery v podobě výborných filmů

Vydáno: 25.09.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Distributoři se vrátili z prázdninové dovolené a dávají o sobě vědět. Magic Box přichází s DVD edicí Bestsellery, ve které lze za výhodnou cenu zakoupit výborné filmy (mj. Gravitace, Forrest Gump ad.).
Americká krása (Magic Box)
DVD obal filmu Americká krása / American BeautyCelovečerní debut původně divadelního režiséra Sama Mendese získal pět Oscarů (za nejlepší film, režii, scénář převážně seriálového Alana Balla, kameru veterána Conrada L. Halla a herecký výkon v hlavní roli pro Kevina Spaceyho) a na další tři byl nominován (střih, hudba a herečka v hlavní roli pro Annette Bening). Vzhledem k převládajícímu nadšení odborné veřejnosti se objevovaly i názory, že jde o přeceňované drama s typizovanými postavami a pseudomoudry, které pouze blafují hloubku. Názor ale vychází ze špatného porozumění žánru, protože Americká krása není ani tak dramatem s trojrozměrnými postavami a reflektujícími skutečný život středostavovské rodinky USA, ale velmi trefnou a černohumorně vtipnou společenskou satirou. DVD (bonusově nadmíru dobře vybavené, především informativní komentář a víc než hodinový rozbor storyboardů srovnaných s výsledným filmem stojí za vyzdvihnutí) žel postrádá české titulky, k nalezení je pouze (povedený) český dabing.

Bonus (DVD): Audiokomentář režiséra Sama Mendese a scenáristy a spoluproducenta Alana Balla; Film o filmu Look Closer (22 min.); Storyboardy - s komentářem režiséra Sama Mendese a kameramana Conrada L. Halla (cca. 61 min.); Upoutávka č. 1 (cca. 1 min.); Upoutávka č. 2 (cca. 3 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / .
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky.
Titulky (DVD): anglické, maďarské, řecké, turecké.

Doporučená cena: 149 Kč (DVD - edice bestsellery).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Americká krása.

Beetle Juice (Magic Box)
DVD obal filmu  / Beetle JuiceBeetlejuice. Beetlejuice. Beetlejuice. Stačí třiktát říct a titulní postava v podání Michaela Keatona se objeví. Alespoň v duchařské komedii v režii Tima Burtona, kdy franšízy vytvářel (film se dočkal animovaného televizního seriálu) a ne k nim přispíval blockbusterovým zfilmováním komiksů či knih. Jeho druhý celovečerní snímek, vycházející v re-edici bez jakýchkoliv bonusových materiálů, ale zato s českým dabingem, je chytrou a podvratnou variací na duchařské horory/komedie. Noví obyvatelé ve skutečnosti představují nezvané hosty, dospívající dívka sbližující se s mrtvým se naopak jeví jako nejnormálnější postava. Jak je všehovšudy u Tima Burtona zvykem... ovšem než se závěr zvrtne, přepóluje postavy (z antagonistických se stávají protagonisté, z protagonistů antagonisté) a dojde i k dílčí změně žánru (z komedie ke komediálnímu hororu) a tónu.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky; Dolby Digital 2.O česky.
Titulky (DVD): české, anglické.

Doporučená cena: 149 Kč (DVD - edice bestsellery).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Za scénou filmu Beetlejuice.

Majestic (Magic Box)
DVD obal filmu Majestic / The MajesticDo DVD bestsellerů se dostaly dva filmy s Jimem Carreym v hlavní roli, přičemž u toho prvního je s podivem, že byl zařazen mezi nejprodávanější, když se ve své době jednalo o propadák, který byl na našem trhu zařazen pouze do VHS a později DVD distribuce. Režisér Frank Darabont je znám jako jeden z mála adaptátorů knih Stephena Kinga, jež jsou ve své filmové verzi velmi zdařilé (v diváckých žebříčcích na předních místech se objevující Vykoupení z věznice Shawshank, vězeňské drama se sci-fi prvky Zelená míle a monster-horor Mlha). Přitom retro drama Majestic nadchne nejednoho cinefila, protože vzdává poctu nejenom instituci kina, ale i klasickému Hollywoodu - a konkrétně melodramatům Franka Capry, který uměl své morality zabydlet zajímavými postavami a skončit strhující soudní scénou. A zadařilo se to i Darabontovi.

Bonus (DVD): Film ve filmu (cca. 5 min.); 7 vystřižených scén (cca. 9 min.); Upoutávka (cca. 2,5 min.). Pozn.: bonusy jsou pouze na titulkovaném starším vydání.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky; Dolby Digital 2.0 česky.
Titulky (DVD): české, anglické.

Doporučená cena: 149 Kč (DVD - edice bestsellery).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Majestic.

Říše slunce (Magic Box)
DVD obal filmu Říše slunce / Empire of the SunSteven Spielberg druhou a třetí část Indiana Jonese proložil několika vážnějšími projekty (Purpurová barva, Navždy), z nichž nejzdařilejší je válečné drama o dospívání Říše slunce. Adaptace románu J.G. Ballarda zklame čtenáře, protože potlačuje pro autora příznačné transgresivní momenty, které naopak nevynechal David Cronenberg při své adaptaci Crash. Problém budou mít i lidé s odporem k sentimentu a k přepálené stopáži. Ostatní můžou ale obdivovat herecký výkon Christiana Balea, který zde debutoval v ústřední roli chlapce procházejícího válečnou vřavou a snažícího se přežít. Opájet se bezdialogovými obrazy, které jsou nesmírně působivé. A přesvědčit se, že Spielberg netočil ani tak dětské filmy, ale filmy s dětskými či dospívajícími hrdiny, kteří vzhledem ke svému věku byli nuceni předčasně dospět.

Bonus (DVD): Film o filmu Čínská odysea (49 min.); Upoutávka (cca 1,5 min.).
Obraz (DVD): 4:3.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 2.0 anglicky, česky; Dolby Digital 1.0 maďarsky.
Titulky (DVD): české, anglické, maďarské.

Doporučená cena: 149 Kč (DVD - edice bestsellery).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Říše slunce.

Truman Show (Magic Box)
DVD obal filmu Truman Show / The Truman ShowTruman Show je nejlepší americký film australského režiséra Petera Weira a jedním z nejzdařilejších pokusů Jima Carreyho přehrát se z převážně komediálního herce do dramatické polohy. V době teen dystopií bez soudržného a komplexního fikčního světa a s vypravěčskou bezradností je dobré si připomenout dystopickou sci-fi satiru Truman Show, která je víc než pouhou reflexí fenoménu reality show. Sběratele potěší, že do DVD bestsellerů se dostává pozdější speciální vydání, které vedle českého dabingu přidává i více než hodinu bonusového materiálu, u kterého nejvíc vynikne důkladné zmapování příprav a natáčení i dokončování filmu. Jenom škoda absence audiokomentáře či samostatného rozhovoru s Carreym.

Bonus (DVD): Série dokumentů Jak to všechno dopadne?: Jak se točila Truman Show (cca. 18 min.); Dokončovací práce (cca. 23,5 min.); Vizuální efekty ve filmu (cca. 13 min.); Vystřižené, úplné & nepoužité scény (13 min.); Fotogalerie; Upoutávka na film (cca. 2 min.); Trailer (cca. 2,5 min.); TV spot: Nejnovější světla (0,5 min.), Nejnovější známky života (0,5 min.).
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, německy; Dolby Digital 2.0 maďarsky, polsky.
Titulky (DVD): české, anglické, bulharské, dánské, finské, holandské, islandské, německé, norské, polské, švédské.

Doporučená cena: 149 Kč (DVD - edice bestsellery).

V prodeji od 24. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Oficiální upoutávka k filmu Truman Show.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY