Top 20 ČR: Tři bratři znovu posílili, v Česku stále vládnou kinům

Vydáno: 17.09.2014 12:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Tři bratři ani po pěti týdnech v českých kinech neztrácejí přízeň diváků a drží se s náskokem na špici TOP 20. Na druhou příčku se vrátila německá komedie Fakjů paně učiteli, která tak předstihla druhé Sin City.
Ray Liotta ve filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil / Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill ForČeská pohádka Tři bratři se stále těší nevídané přízni českých diváků. Oproti minulému víkendu, kdy její tržby poklesly o šedesát procent, se za ten uplynulý návštěvnost naopak zvýšila zhruba o čtvrtinu a tržby znovu přesáhly tři miliony. Nárůst na výdělku zaznamenala i komedie Fakjů pane učiteli, která tak o více než čtyři sta tisíc předstihla thriller Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Čtyřku už dva víkendy v řadě okupuje dobrodružný snímek Želvy Ninja, který se znovu vzpamatoval a vyšvihl se na milion jedno sto tisíc.

Pátou příčku obsadila novinka Pošťák Pat. Britský animák si s devíti tisíci diváky přišel na víc než na milion korun. Na šestce se umístila další z novinek, a to sci-fi s Jeffem Bridgesem Dárce. Téměř stejný počet prodaných vstupenek měly po víkendu americké snímky Pod zemí a Sex Tape, které zaznamenaly pokles o dvě novinkové příčky, ale zároveň si zachovaly vzájemné pořadí.

Zpátky do hry se vrátil animák Jak vycvičit draka 2, který se ze čtrnáctého místa přesunul zpět do první poloviny na devátou příčku. O čtyři stupně poklesly snímky Lucy a Strážci Galaxie, které se tak zařadily na desátou a jedenáctou příčku.

Perdita Weeks, Ben Feldman ve filmu Pod zemí / As Above, So BelowNa necelý půlmilion si přišly snímky Nejhledanější muž a Láska na kari, pro které to byl oproti minulému slabšímu víkendu značný pokrok, zatímco taneční snímek Let’s Dance All In jako jediný pár procent odečítal a z devítky se rázem stalo čtrnácté místo.

Patnáctku si připsal dokument Století Miroslava Zikmunda a na šestnáctce stagnuje animovaná pohádka Letadla 2: Hasiči a záchranáři. Zbývající čtyři příčky připadla dvěma stálicím a dvěma novinkám. Sedmnáctku obsadil snímek Expendables: Postradatelní 3 a na devatenáctku sklouzlo Kouzlo měsíčního svitu. Z novinek se do žebříčku vměstnaly romantická komedie s Michaelem Douglasem Lepší teď než nikdy a předpremiéra mysteriózního trhilleru Labyrint: Útěk.

Ve čtvrtek se na programu kin objeví celá škála zajímavých novinek. Krom již zmiňovaného Labyrintu se můžeme těšit třeba na thriller s Nicole Kidman Dřív než půjdu spát, krimi Fízlové, hajzlové nebo drama Zůstaň se mnou. Z tuzemské kinematografie budou uvedeny povídkový snímek Slovensko 2.0 a drama Místa.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 11. 9. 2014

  1. Tři bratři 3,2 mil.
  2. Fakjů pane učiteli 1,9 mil.
  3. Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil 1,5 mil.
  4. Želvy Ninja 1,1 mil.
  5. Pošťák Pat 1,0 mil. (novinka)
  6. Dárce 977 tis. (novinka)
  7. Pod zemí 784 tis.
  8. Sex Tape 760 tis.
  9. Jak vycvičit draka 2 605 tis.
  10. Strážci Galaxie 596 tis.

  11. Lucy 526 tis.
  12. Nejhledanější muž 492 tis.
  13. Láska na kari 429 tis.
  14. Let’s Dance All In 381 tis.
  15. Století Miroslava Zikmunda 337 tis.
  16. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 304 tis.
  17. Expendables: Postradatelní 3 298 tis.
  18. Lepší teď než nikdy 202 tis. (novinka)
  19. Kouzlo měsíčního svitu 182 tis.
  20. Labyrint: Útěk 177 tis. (předpremiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY