David Fincher a noirový seriál pro HBO?

Vydáno: 09.09.2014 07:00 - | foto: Columbia Pictures

David Fincher režíroval jeden z nejlepších neonoirových snímků vůbec. (Pokud nevíte, o kterém je řeč, tipujte Sedm a váš odhad bude správný.) Proto nepřekvapí, že se u HBO snaží prosadit neonoirový seriál...
David Fincher při natáčení filmu  / ZodiacDavid Fincher je velkým fanouškem filmů noir. Měl původně režírovat Černou Dahlii, než se projektu nakonec chopil Brian De Palma. S Jamesem Ellroyem (autorem knižní předlohy Černé Dahlie a o něco známějšího L.A. - Přísně tajné) je ovšem v kontaktu neustále. Pro zahraniční dvoudiskové DVD a Blu-ray vydání Fincherova thrilleru Zodiac Ellroy namluvil audiokomentář a nyní se oba dva snaží nastartovat seriál u HBO. 

Neví se zatím nic bližšího, než že by se pořad měl odehrávat v 50. letech minulého století a měl by být zasazen do L. A. Existují pouze dohady, jestli jde o adaptaci některé z Ellroyových knih, či zda-li se bude jednat o zcela původní seriál. Celá záležitost je ale zatím pouze ve fázi jednání.

Snad Fincher s Ellroyem budou skromnější než v případě velkých plánů na zfilmování Černé Dahlie, kterou plánovali realizovat jako pětihodinový televizní seriál s rozpočtem osmdesáti milionů dolarů a s Tomem Cruisem v hlavní roli. Pochopitelně na to žádná televize nekývla, a tak se snad oba pánové poučili a ke vzniku Fincherem vysněné noirovky dojde. Snad se od ní pak nebude distancovat, jako to udělal v případě druhé série House of Cards.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY