Trailer: Martin Scorsese mapuje padesát let literární kritiky

Vydáno: 05.09.2014 19:00 - | foto: AP

Hollywoodský spratek Martin Scorsese je škatulkován jako tvůrce gangsterek, přestože je žánrový rozptyl jeho filmografie mnohem větší. A zapomíná se, že vedle celovečerních fikčních filmů a reklam točí i dokumenty.
Fotografie z filmu  / The New York Review of Books: A 50 Year ArgumentPoslední se jmenuje The New York Review of Books, ale používán je spíše atraktivní podtitul A 50 Year Argument. To aby si někdo nemyslel, že celovečerní dokument o literární kritice bude jenom nudným výčtem jmen, faktů a zlomových událostí. V centru pozornosti by totiž měla být mínění-tvorná role kritiky, jak alespoň vyznívá z upoutávky, na kterou se můžete podívat níže.

Je krátká, jelikož nemá ani minutu, ale uděláte si na základě ní dobrou představu o tom, jak dokument bude vypadat. Mluvící hlavy, které ale mají evidentně co říct, a velká spousta archivních materiálů, jak je na ně člověk zvyklý ze Scorseseho dokumentů, že jsou vždy pečlivě rešeršované.

Jelikož The New York Review of Books: A 50 Year Argument byl produkován "víc než televizí" HBO, premiéry se dočkáte na tomto kanálu. A to již koncem tohoto měsíce, konkrétně 29. září. Sluší se ještě dodat, že vedle Martina Scorseseho snímek spolurežíroval David Tedeschi, který stříhal předchozí Scorseseho dokumenty jako George Harrison: Living in the Material WorldRolling Stones či Public Speaking.

Upoutávka na dokument 50 Year Argument (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY