Mapy k hvězdám: Česká premiéra proběhne v Ostravě

Vydáno: 31.08.2014 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Očekávaný snímek Davida Cronenberga Mapy k hvězdám si odbude svou českou premiéru už na konci září v Ostravě, a to na Mezinárodním filmovém festivalu Kamera Oko. Zahajovací film uvidí diváci s měsíčním předstihem.
Kamera Oko 2014 plakát26. září vypukne v Ostravě již šestý ročník Mezinárodního filmového festivalu Kamera Oko, který se zaměřuje na kameramanskou tvorbu. Až do 2. října budou moci diváci ve vybraných ostravských kinech zhlédnout v celkem desíti festivalových sekcích. Tu hlavní, soutěžní, přitom zahájí česká premiéra očekávaného snímku Davida Cronenberga Mapy k hvězdám - film, jenž dorazí do běžné kinodistribuce až 30. října, sklidil velký ohlas na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, kde byl dokonce oceněn hereckou cenou za nejlepší výkon Julianne Moore, která v satirickém portrétu současného Hollywoodu ztvárnila stárnoucí hereckou hvězdu bojující se závislostí na drogách.

Premiéra filmu, v němž hrají mimo jiné například i Robert Pattinson, John Cusack nebo Mia Wasikowska, proběhne ve čtvrtek 26. září v kině nově otevřeného Světa techniky v Dolní oblasti Vítkovice. V hlavní soutěži se diváci budou moci těšit i na další premiérové snímky, jako například maďarského Bílého boha (nejlepší film sekce Un Certain Regard v Cannes) nebo španělských Historek o mojí smrti (hlavní cena na MFF v Locarnu). 

Kromě oficiálního výběru festival nabídne také soutěž krátkometrážních filmů, sekci Zaostřeno na architekturu, jež představí dokumentární filmy o architektuře a designu, výběr nejlepších filmů v kinech za uplynulý rok s názvem Encore nebo různé experimentální projekce. Lahůdkou pro diváky bude například i uvedení rozšířených částí Trierovy Nymfomanky nebo maraton všech pěti filmů série X-Men.

Více o festivalu najdete zde. Na Filmserveru se mu budeme podrobněji věnovat v chystaném preview a také sekci Festivalové ozvěny.

Originální trailer filmu Mapy k hvězdám


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY