Viggo Mortensen chce být daleko od mužů

Vydáno: 23.08.2014 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Dnešek je na FilmServeru plný queer zpráv (klipy k Pride, trailer k novince Gregga Arakiho), ale tato k nim - navzdory svému názvu - nepatří. Loin des hommes (v angličtině Far From Men) je totiž válečné roadmovie.
Viggo Mortensen ve filmu  / Loin des hommesJauja. Dánský film, ve kterém se nemluví anglicky a ve kterém hraje Viggo Mortensen, jenž ke snímku složil i hudbu. Everybody Has a Plan bylo dílo situované do Argentiny a produkované Viggo Mortensenem, jenž se v něm objevil v menší roli. Dalším zahraničním projektem kdysi blockbusterového herce, proslaveného prstenovskou trilogií, bude francouzská adaptace Camuse Loin des hommes (v angličtině Far From Men).

Měli bychom být ale přesní a dodat, že jde o adaptaci krátké povídky L'Hôte z knihy L'Exil et le Royaume slavného existencialistického spisovatele Alberta Camuse. Přiznejme si ale, že důvod, proč nás film zajímá, je jednak účast Viggo Mortensena, jednak dvojice skladatelů, kteří se postarali o hudbu - Nick Cave a Warren Ellis.

Viggo Mortensen ve filmu  / Loin des hommesA o čem že Loin des hommes vypráví? O učiteli, který má v době alžírské války dovést vraha z bodu A do bodu B, přičemž se cesta zkomplikuje. Jak to tak ale v podobných snímcích bývá, cesta je důležitější než cíl, oba muži se začnou vzájemně poznávat a získáváme rozdílné náhledy na jeden konflikt. Zní to jako vypočítavá festivalovka? Trochu, upoutávka tomu nasvědčuje (podívat se na ni můžete níže, do galerie na doprovodné fotografie z filmu), ale ta může klamat tělem. Premiéra je plánována na benátský festival, speciální projekce bude ale i na torontském filmovém festivalu.

Oficiální upoutávka k filmu Loin des hommes/Far From Men (2014).




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Překlad (Sýr, 24.08.2014 09:44) Reagovat

    Proč to překládáte jako "Daleko od MUŽŮ"? Les hommes i men znamená samozřejmě muži nebo lidé. Nevidím žádný kontext, podle kterého byste to tady měli omezovat na muže.

    • Re: Překlad (Marek, 24.08.2014 11:52) Reagovat

      Název nepřekládáme. V nadpisu článku je pouze "Viggo Mortensen chce být daleko od mužů", což není překlad (titulek by miusel být "Viggo Mortensen je Daleko od mužů" - je, jako se používá v upoutávkách a velké písmeno v názvu, nikoliv malé). A "daleko od můžu" v narážce na to, že předchozí sobotní zprávy byly o queer tématech (klipy z filmu Pride, trailer na nový film představitele New Queer Cinema). Jinak máte pravdu, hommes znamená jak muži, tak lidi.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY