Men, Women & Children: Člověk vs. internet v traileru

Vydáno: 19.08.2014 17:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po vlažně přijímaném melodramatu Prodloužený víkend se Jason Reitman vrací tam, kde mu je nejlépe - tedy do vod společenské satiry, která tentokrát prozkoumá to, jak rodiče i jejich děti ovlivňuje internet.
Ansel Elgort ve filmu  / Men, Women & ChildrenJeště nestihlo doznít ani jeho melodrama Prodloužený víkend a Jason Reitman je zpět se snímkem s všeříkajícím názvem Men, Women & Children. Pod ním se však neskrývá typický generační snímek o vztahu rodičů a jejich potomků, nýbrž další z režisérových satirických snímků, který se po tabákovém průmyslu, těhotenství mladistvých nebo ekonomické krizi vydává vystihnout současný fenomén internetu a to, jak neustálé používání mobilů, tabletů a počítačů ovlivňuje naši mezilidskou komunikaci.

Už z atmosferického teaseru je jasné, že film nebude mít ústředního hrdinu, ale rovnou několik - těch z řad školou povinných studentů, tak i jejich rodičů, jež jsou denodenně konfrontováni se svítící obrazovkou před nimi. Zveřejněné upoutávce se daří spojit uvěřitelné herectví, atmosferický hudební podkres i čím dál populárnější zapojení textu do obrazu do komplexního celku, který rozhodně vzbuzuje zvědavost, jak se s daným tématem tvůrce Reitmanova formátu vypořádá. Doufejme, že lépe než banální midcultové drama Disconnect.

Film zatím nemá stanovenou českou premiéru, ale první diváci ho uvidí na filmovém festivalu v Torontu a poté od 3. října v omezené distribuci.

Teaser trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Men, Women & Children


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY