BD a DVD tipy: Zabít se a zažít transcendenci

Vydáno: 23.08.2014 14:00 - | foto: facebook tvůrce

Pokud neholdujete československé kinematografii, nemáte moc z čeho vybírat, protože na Blu-ray a DVD discích vychází pouze dva tituly, akční thriller 3 dny na zabití a filozofující sci-fi Transcendence.

3 dny na zabití (Magic Box)
BD obal filmu 3 dny na zabití / 3 Days to KillKevin Costner jako agent tajné služby. McG režírující další film o agentech, kteří se zároveň musí vypořádat s tím, jak jim pracovní život ovlivňuje ten osobní. Mnohem podstatnější než obě jména ve dvou předešlých větách je producentská záštita a scénář od Luca Bessona, který díky akčnímu thrilleru 96 hodin zjistil, že tahle dobrodružství s vysloužilými či dosluhujícími otci - hrdiny stále - alespoň komerčně - zabírají. Bessonova produkční a scenáristická tvorba přitom neprávem bývá vnímána jako příklad pásové výroby, ale jeho snímky, ačkoliv navazují na osvědčená díla, jsou vždy něčím ozvláštňující. Jsou sice schematické, ale spojení re-marriage komedie s agentskou linií kupodivu funguje a umožňuje překvapit několika zvraty v momentech, kdy jsou obě provázány, aby se vyprávění mohlo posunovat dál. A Costner má stále charisma, takže jde ve výsledku o mírný žánrový nadprůměr.

Bonus (BD): Rozhovory s tvůrci (37:36 min.); Záběry z natáčení (5:40 min.); Upoutávka (2:26 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; DTS-HD Master Audio 5.1 česky.
Titulky (BD): české.
 
Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 17. 8. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka na Blu-ray/DVD vydání Tři dny na zabití (2014).

Transcendence (Bonton)
BD obal filmu Transcendence / Transcendence
Wally Pfister je kameraman, jehož jméno bylo spojováno se snímky Christophera Nolana. Pro rodinou sci-fi Interstellar si ale Nolan musel hledat jiného kameramana, protože se Pfister rozhodl vyzkoušet profesi režiséra, a to na ambiciózní sci-fi Transcendence. Rozporuplně přijímaný snímek, jemuž bylo nejčastěji vedle logických lapsů ve vyprávění a konstrukci fikčního světa vytýkáno neuspokojování diváckých očekávání spojených se žánrem, si druhou šanci na nosičích pro domácí kina zaslouží. Milovníkům sci-fi založené na testování hranic lidství by se dokonce film mohl zamlouvat, mají-li rádi knihy od Heinleina či Asimova a seriály jako Krajní meze. Transcendence sice doplatila na očekávání mnohých, ale špatná rozhodně není: vyprávění je precizně rytmizované a nápaditě mění hlediska, na stylu je zajímavé sledovat, jak volba určitých prostředků (svícení, kamera) byla odvislá od tématu zotročování technologií - jenom banálnost ve významovém přesahu působí roku 2014 spíš nechtěně úsměvně než správně starosvětsky.

Bonus (BD): Co je Transcendence (5:18 min.); Wally Pfister: Osobitá vize (2:51 min.); Ochrana před hrozbou (2:16 min.); Příslib umělé inteligence (2:32 min.); Teasery: To jsem já (1:00 min.), Singularita (1:08 min.) a R.I.F.T. (0:56 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; 5.1 Audio česky, maďarsky.
Titulky (BD): české, české pro neslyšící, anglické, maďarské, rumunské.
 
Bonus (DVD): Co je Transcendence (5:18 min.); Wally Pfister: Osobitá vize (2:51 min.); Ochrana před hrozbou (2:16 min.); Příslib umělé inteligence (2:32 min.); Teasery: To jsem já (1:00 min.), Singularita (1:08 min.) a R.I.F.T. (0:56 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, dolby 2.0 česky, polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické, polské, rumunské.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD).

V prodeji od 27. 8. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Ukázka z dokumentu Possibilities Technology z Blu-ray bonusů Transcendence (2014).

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY