Ben Hur bude...

Vydáno: 14.08.2014 09:00 - | foto: MGM

Ano, nová verze oscarové historické klasiky Ben Hur bude. O tom ale tato novinka není, protože v ní se dozvíte, kdo titulní roli ztvární, anebo se o tom alespoň spekuluje.
Tom Hiddleston ve filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldBen Hura by měl ztvárnit - chvíle napětí, pokud jste to nepoznali z doprovodného obrázku vlevo - Tom Hiddleston. Herec, který se proslavil jako Loki, Thorův bratr z marvelovských komiksových adaptací, by měl hrát udatného a statného Bena Hura.

Že se vám castingová volba nepozdává, zvlášť když Hiddlestona porovnáte s původním představitelem Bena Hura, jímž nebyl nikdo jiný než Charlton Heston? Vzhledem k znovuoživení biblických epik (kritikou rozporuplně přijatý, ale komerčně úspěšný Noe, připravovaný EXODUS: Bohové a králové) by totiž tento remake neměl být předělávkou v pravém slova smyslu, ale mnohem věrnější adaptací knihy Ben Hur: A Tale of The Christ.

V předloze je osud Bena Hura stavěn do kontrastu s příběhem Ježíše Krista, což znamená, že historická epika se stane epikou biblickou. A queer konotace, pro které je originál (film, nikoliv kniha) oceňován, v nové verzi nejspíš nebudou. Studio ale k látce přistupuje se vší odpovědností, napsáním scénáře pověřilo Johna Ridleyho, který získal oscarovou nominaci za 12 let v řetězech. Závod čtyřspřeží by ale chybět neměl.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY