Kdo je Star-Lordův otec? Uvidíme znovu Thanose?

Vydáno: 14.08.2014 05:00 - | foto: facebook tvůrce

Režisér a scenárista Strážců Galaxie James Gunn hovořil s filmovým periodikem Empire a přišla řeč i na to, kdo je otcem Star-Lorda a jak se to má s arcizáporákem Thanosem. Co tvůrce o pokračování prozradil?
Fotografie z filmu Strážci Galaxie / Guardians of the Galaxy"Jednoznačně nejde o stejnou postavu jako v komiksu," řekl James Gunn na adresu toho, kdo je Star-Lordův otec, resp. kdo jím není. "Řeknu jenom tolik," pokračoval. "Mezi námi dvěma nebo třemi kolovalo spoustu dokumentů o tom, kdo by mohl být otcem Petera Quilla. Bylo to součástí většího plánu již od samotného začátku; bylo to něco, na co jsem musel přijít, než jsme začali natáčet podle scénáře. Chtěli jsme se ujistit, že přítomnost Yondua má své pevné místo a dává smysl - a to dává, a tak jde o velmi konkrétní věci."

Inu, odklon od kánonu snad komiksoví fanoušci vezmou dobře, když už teď jsou první Strážci Galaxie považováni za jednu z nejlepších marvelovských komiksových adaptací, ne-li vůbec tu nejlepší. V předloze měl matku pozemšťanku a otce mimozemšťana, což byl i důvod Star-Lordova "únosu", jímž byl pověřen Yondu, který se ale rozhodl dítě otci nepředat. Jaký důvod má Yondu ve filmu? Měli bychom se dozvědět (snad) v pokračování, ve kterém se může - ale také nemusí - objevit záporák Thanos.

"Ukáže se, pokud pomůže našemu příběhu," řekl Gunn na adresu toho, zdali se v pokračování objeví postava záporáka Thanose. "A vůbec se neobjeví, pokud našemu příběhu nepomůže," dodal. "Thanos není tím nejdůležitějším ve Strážcích Galaxie 2, tím jsme si sakra jistí. Jsou tu Strážci samotní a další hrozby, kterým musí čelit a které nesouvisí s Thanosem."


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Otcem je urcite Yondu!... (copper, 14.02.2015 11:57) Reagovat

    Otcem je urcite Yondu!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY