Top 20 ČR: Česká kina patří i nadále Strážcům Galaxie

Vydáno: 14.08.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

I přes výrazný pokles návštěvnosti si Strážci Galaxie udrželi nejvyšší příčku i druhý víkend v českých kinech. Stříbrnou pozici si urvala akční novinka Lucy se Scarlett Johansson a na trojce skončila Díra u Hanušovic.
Scarlett Johansson ve filmu Lucy / LucyO víkendu zabodovaly v žebříčku hned čtyři novinky, avšak žádná to nedotáhla tak daleko, aby sesadila ze zlaté příčky Strážce Galaxie, jejichž tržby dosáhly i se čtyřicetiprocentní ztrátou téměř na tři a půl milionu. Nejblíže se vítěznému snímku přiblížila premiéra akčního snímku Lucy, který je tak trochu obdobou Všemocného s Bradleym Cooperem. Hlavní roli hrdinky Lucy si zahrála Scarlett Johansson.

O více než polovinu se od minule propadla česká komedie Díra u Hanušovic Miroslava Krobota. Svou pozici si ale bezpečně ohlídala před druhou novinkou, katastrofickým snímkem V oku tornáda, který co do tržeb nepřekonal milion a na bednu se tak už nevešel. O jednu příčku a pod devět set tisíc sklouzl animovaný snímek Jak vycvičit draka 2, který má na svém kontě po osmi týdnech v českých kinech už skoro tři sta padesát prodaných lístků.

Colin Firth ve filmu Kouzlo měsíčního svitu / Magic in the MoonlightNa šesté místo vystoupala očekávaná novinka Woodyho Allena Kouzlo měsíčního svitu, v níž si bok po bohu zahráli Colin Firth a Emma Stone. Allen situoval snímek opět do Francie do období jazzového věku, stejně jako před třemi lety Půlnoc v Paříži. Ještě výš než posledně se umístila předpremiéra české pohádky Tři bratři s dvojicí Vojtěch Dyk/Tomáš Klus, která týden před svým oficiálním vstupem do českých kin vydělala skoro sedm set tisíc.

Z trojky až na osmou příčku se propadl dobrodružný snímek Hercules se ztrátou přes šedesát procent a lépe se nevedlo ani animáku Letadla 2: Hasiči a záchranáři, jenž sklouzl o čtyři příčky na devítku. Polovinu Top 20 uzavírá novinka z minula Očista: Anarchie.

První desítku opustily hned čtyři snímky, jejichž návštěvnost opadla až o sedmdesát procent. Na jedenáctce skončila komedie 22 Jump Street následovaná akčním snímkem Úsvit planety opic. Na čtrnáctku se propadli Transformers: Zánik a dokonce až na patnáctém místě skončila česko-slovenská road movie Zejtra napořád.

Fotografie z filmu Útěk z planety Země / Escape from Planet EarthTěsně za Úsvit planety opic se zařadila poslední novinka, animák Útěk z planety Země, který do kin přilákal přes dva tisíce diváků. Po třech příčkách se propadly snímky Na hraně zítřka a Chraň nás od zlého, zato Love Song to vzal z dvanáctého místa až na osmnáctku a Zloba - Královna černé magie dokonce o devět příček na úplný konec žebříčku. Třicet týdnů od premiéry se ve dvacítce nejúspěšnějších filmů v českých kinech objevil znovu Vlk z Wall Street, který tak k dosud vydělaným jednačtyřiceti milionům přihodil dalších šedesát tisíc.

A co nás čeká ve čtvrtek? Krom zmiňované pohádky Tři bratři se dočkáme třetího pokračování akčního snímku plného hollywoodských hvězd Expendables: Postradatelní 3 nebo amerického dramatu Chlapectví. Z evropské produkce se představí drama Zázraky a thriller Hráč.

TOP 20: VÍKEND OD 7. 8. 2014

  1. Strážci Galaxie 3,4 mil.
  2. Lucy 2,8 mil. (novinka)
  3. Díra u Hanušovic 1,1 mil.
  4. V oku tornáda 876 tis. (novinka)
  5. Jak vycvičit draka 2 816 tis.
  6. Kouzlo měsíčního svitu 761 tis. (novinka)
  7. Tři bratři 697 tis. (předpremiéra)
  8. Hercules 518 tis.
  9. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 485 tis.
  10. Očista: Anarchie 366 tis.

  11. 22 Jump Street 353 tis.
  12. Úsvit planety opic 337 tis.
  13. Útěk z planety Země 282 tis. (novinka)
  14. Transformers: Zánik 193 tis.
  15. Zejtra napořád 143 tis.
  16. Na hraně zítřka 93 tis.
  17. Chraň nás od zlého 65 tis.
  18. Love Song 63 tis.
  19. Vlk z Wall Street 59 tis.
  20. Zloba - Královna černé magie 54 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY