Theory of Everything: Životopis Stephena Hawkinga v traileru

Vydáno: 07.08.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Oscarový režisér James Marsh (Muž na laně) adaptuje memoáry Stephena Hawkinga. Ve snímku The Theory of Everything si mladého astrofyzika zahrál britský herec Eddie Redmayne.
Fotografie z filmu  / The Theory of EverythingI když se již objevil v řádce televizních pořadů (Teorie Velkého třesku, Simpsonovi) a dokumentů, život profesora Stephena Hawkinga se dosud nepodíval na velké plátno. Letos se to však změní ve snímku The Theory of Everything podle memoárů slavného astrofyzika, které napsala jeho žena Jane. První trailer vypadá jako slibné životopisné drama, jež by v mnohém mohlo navázat na úspěch podobně laděné Čisté duše.

O režii se postaral zkušený britský režisér James Marsh, mimo jiné držitel Oscara za dokument Muž na laně z roku 2008. Příběh sleduje mladého Hawkinga (Eddie Redmayne) za jeho studentských let na Cambridge, kde se seznámil se svou budoucí manželkou Jane Wilde (Felicity Jones). Pokrývá však i další části jeho života, kdy mu byla diagnostikována vzácná nemoc, díky níž postupně ochrnul - i navzdory tomu se mu však podařilo uspět na poli astrofyziky zásadními vědeckými objevy.

Film má premiéru letos na podzim na torontském filmovém festivalu, oficiálně do distribuce vstoupí 2. ledna příštího roku ve Velké Británii. Česká premiéra zatím nebyla stanovena.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Theory of Everything


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY