Temný případ: Známe obsazení a zápletku druhé série!

Vydáno: 05.08.2014 12:09 - Martin Bubrín | foto: HBO

Temný případ je seriál, který za svou krátkou dobu okamžitě stihl zkultovnět a stát se televizním fenoménem. Druhá řada je proto vyhlížena s velkým očekáváním - kdo si v ní zahraje a o čem bude?
Vince Vaughn ve filmu Nesvatbovi / Wedding CrashersO potenciálních adeptech na hlavní role v druhé sérii populárního seriálu Temný případ jsme vás informovali před měsícem - tam se uvažovalo zejména o Colinu Farrellovi a Tayloru Kitschovi. Pokud jsou aktuální informace, které přinesl server The Wrap, pravdivé, skutečně s danými herci můžeme počítat, a nejen s nimi. Tvůrce Nic Pizzolatto prý údajně do dalších rolí vybral ještě dvě herečky Elizabeth Moss a Michelle Forbes, nejvíce však překvapí volba převážně komediálního herce Vince Vaughna (Nesvatbovi, Stážisti), který by měl ztvárnil hlavního antagonistu Franka Semyona, bývalého zločince, jenž se stal úspěšným obchodníkem, který nyní spolupracuje se starostou ohledně výstavby vysokorychlostní železniční tratě.

Taylor Kitsch ve filmu Divoši / SavagesDruhá série Temného případu bude vyprávět o smrti Bena Caspara, zkorumpovaného manažera z fiktivního kalifornského města, který je nalezen brutálně zavražděn při vyjednávání významné dohody, jež by mohla změnit celou dopravní situaci v Kalifornii. Na vyřešení případu jsou povolání tři policisté z různých měst a různých vládních institucí, kteří ale záhy zjistí, že jejich vyšetřování má mnohem širší a temnější implikace, než původně mysleli. Casparovo tělo je totiž nalezeno na jedné z málo frekventovaných silnic a má vypálené oči, uřezané genitálie a vyryté satanistické symboly na hrudi. Navíc se zjistí, že měl slabost pro drsný sex a možná byl zapleten s okultismem.

Nástin zápletky (pokud je tedy pravdivý) zní zajímavě a docela i odpovídá stylu a atmosféře, kterou Pizzolatto nastínil v první sérii. Ohledně režiséra stále není jasno (Cary Fukunaga to již nebude) a víme, že se jich během série vystřídá hned několik - nejhlasitěji se však mluví o Andrewu Dominikovi (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Zabít tiše).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY