Za horizontem: Uvolněná Cuban Fury zve k tanci

Vydáno: 02.08.2014 18:30 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Pokud hledáte neškodnou zábavu na letní večer, netřeba hledat víc. Při „kubánské horečce“ muži netasí kolty, ale svíjí se do rytmu salsy. To vše za doprovodu osvědčeného britského humoru a polovičky dua Pegg-Frost. Smíme prosit?

Zuřivá salsaRecenzoval/a Zuzana Hofmanová dne 02.08.2014 18:30. Pokud hledáte neškodnou zábavu na letní večer, netřeba hledat víc. Při „kubánské horečce“ muži netasí kolty, ale svíjí se do rytmu salsy. To vše za doprovodu osvědčeného britského humoru a polovičky dua Pegg-Frost. Smíme prosit? Hodnocení: 3.5
Bruce Garett (Nick Frost) ve třinácti vymetal taneční sály, sbíral ceny a oslňoval soupeřky i rozněžnělé maminky. Jenže pak si na něj do salsy méně zapálení vrstevníci počkali na parkovišti, do pusy mu nacpali flitry ze soutěžní košile a s kariérou tanečníka byl utrum. Po dvaceti letech tentýž Bruce Garett neschovává jenom kila, ale i skládací kolo, které se snaží den co den propašovat do práce a současně čelí ostrovtipu svého poetického spolupracovníka Drewa (kouzelně nechutný Chris O'Dowd). Večery tráví na golfu nebo u televize a bylo by tomu tak i dál, kdyby se na obzoru neobjevila relativně účinná motivace. Žena.

Nick Frost ve filmu  / Cuban FuryVtipná a okouzlující Američanka Julia s tváří Rashidy Jones nastupuje do firmy jako vedoucí a zájem o ni nemá jen Bruce, ale i mazaný Drew, jehož úmysly jsou podstatně přímější než stydlivého hlavního protagonisty. Bruceův zájem vzroste ve chvíli, když zjistí, že ho s novou šéfovou spojuje víc než jen vášeň pro soustruhy a pracovní linky. Salsa. Bruceova bývalá láska se vplíží zpátky do jeho života a on nemůže jinak než svou milou zaujmout skrze tanec. A tady začíná pouť nejen za prošlapanými tanečními botami, ale zcela nepřekvapivě i cesta za hledáním a nalézáním sebe sama.

Ačkoliv poslední zmíněné může znít na letní komedii poměrně banálně, výsledek si na parketu neutrhl ostudu. Ani Nick Frost, často vnímaný jako pevně integrovaná součást našlapané dvojice Pegg-Frost. Úsporná komedie ostatně má něco z pegg-frostovského humoru, ačkoliv je jiná soutěžní kategorie. Cuban Fury nemá vysoké ambice. Poměrně předvídatelná zápletka se odvíjí v uvolněném rytmu salsy, nepřidává žádná velká překvapení a sází hlavně na dvě věci: příjemně a vtipně napsaný scénář a herecké obsazení.

Nick Frost, Chris O'Dowd ve filmu  / Cuban FuryNick Frost si poradí sám, o tom žádná, ale za zmínku stojí i výborně namyšlený a slizký Chris O'Dowd, který ztělesňuje dokonale nepoužitelného soka v lásce. Ian McShane jako modla a mentor je dalším plusem navíc, který společně s příjemnou a vtipnou Rashidou Jones dotváří onu nenáročnou a uvolněnou atmosféru pro přiměřeně ambiciózní komedii. I když vtipy nedosahují pověstné propracovanosti jiných Frostových projektů, to ještě neznamená, že by Cuban Fury nebyla vymazlená záležitost. Vtipné dialogy doplňuje situační humor, který nejlépe funguje během přestřelek mezi Brucem a Drewem. Ostatně jedním z vrcholů celé hodiny a půl je bezesporu taneční battle o polední pauze, kde Nick Frost metá salta a suverénně tancuje po kapotě Jessie z účetního.

Nick Frost ve filmu  / Cuban FurySamotný tanec je menší otazník. Salsa je základním bodem celé komedie, ale závěrečná soutěž, která se skládala hned ze tří kol, sice vnitřně roztančí, ale pak následně trochu nudí. Což je zvlášť po našlápnutém začátku znát. Horečku si s Cuban Fury rozhodně neuženete, ale ostudu taky ne. Příjemná a vtipná komedie s roztančeným Nickem Frostem si pohár asi neodnese, ale o to jí zjevně ani nejde.

P.S. Pokud jinak nedáte, Simona Pegga se přece jen dočkáte. Pro jeho krátké cameo doporučujeme nemrkat.  

Oficiální trailer k filmu Cuban Fury


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY