První ohlasy: Strážci Galaxie jsou nejlepší marvelovkou

Vydáno: 21.07.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Letní blockbustery se letos vydařily a i o těch sporných lze vést diskuze. Objevily se první ohlasy na Strážce Galaxie, z nichž se zdá, že nás prázdninový vrchol teprve čeká.
Fotografie z filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyRegulérní recenze na dobrodružnou akční sci-fi komedii Strážci Galaxie se zatím neobjevily, ale z twitterových reakcí šťastlivců, kteří měli možnost snímek zhlédnout, si obrázek o kvalitě marvelovky udělat lze. A pak jenom netrpělivě čekat na (před)premiéru, protože po výborném Captain America: Návrat prvního Avengera se studio ve své druhé fázi komiksových adaptací překonává. K přečtení byly i ohlasy, že nikoliv Avengers, nikoliv již zmíněný druhý Captain America, ale Strážci Galaxie jsou nejlepší marvelovkou.

Vyzdvihovány jsou především akce, které by mělo být větší než velké množství, a obsazení, díky kterému fungují vtipné momenty. Zdá se, že se navíc podařilo prolomit marvelovské prokletí, protože by vesmírná sestava neměla mít problémy s třetím aktem, který většinou doplácí na generickou akci. A pokud je stále ještě někdo, kdo se obává, že film s mluvícím mývalem a stromem nemůže fungovat, mělo by ho uklidnit, že právě jim jsou připisovány ty nejlepší scény.

Fotografie z natáčení filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyChválen je jednak režisér James Gunn, který dokázal nakombinovat vše podstatné ve správném poměru, jednak kameraman Ben Davis, který je zodpovědný za údajně vůbec nejúchvatnější kompozice u Marvelu. Pro neznalé může být potěšující zpráva, že Strážci Galaxie - na rozdíl od ostatních snímků z první a druhá fáze - obstojí samostatně a jsou soudržnou space operou. První recenze by se měly objevovat začátkem příštího měsíce, kdy na ně přestane platit embargo, jež se z nějakého důvodu nevztahuje na sociální sítě.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY