Nalezena náhrada za Colina Firtha. Kdo namluví medvídka?

Vydáno: 18.07.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Paddington je oblíbená postavička medvídka, která se poprvé objevila na stránkách knih, aby se dočkala neméně populárního animovaného seriálu. Letos o vánocích se dočkáme celovečerního hraného dobrodružství.
Fotografie z filmu  / PaddingtonMedvídka Paddingtona měl namluvit Colin Firth, který byl s projektem spojen od samotného počátku. Nakonec se ale spolu s režisérm Paulem Kingem dohodli na ukončení spolupráce, protože se oběma zdálo, že Firthův hlas zní pro medvídě až moc dospěle. Alespoň tak zní oficiální verze vysvětlení, proč v titulní roli uslyšíme někoho jiného.

Nebudeme se bulvárně zabývat, jak to ve skutečnosti bylo, protože přeobsazování dabovaných rolí animovaných postav je docela běžnou, i když ne příliš medializovanou praxí. Věnujme se raději tomu, kdo Colina Firtha, jehož řeč byla až příliš královská, nahradí.

Ben Whishaw v seriálu The HourTvůrci se totiž odvážně rozhodli neposouvat premiéru, stanovenou na vánoční čas, kdy jsou k vidění buď rodinné komedie, nebo potenciálně oscarové tituly. (Ne, Paddington nemá oscarové ambice.) Ideální "nedospělý" hlas našli v Benu Whishawovi, jehož jméno nejspíš mnohým nic neřekne, ale obličej nejspíš ano. Objevil se v mnoha rolích nejenom v Atlasu mraků, ale byl obsazen do role Q v poslední bondovce Skyfall a byl k vidění i v Hodinách. Naposledy se o něm psalo v souvislosti s jeho "přihlášením se" k homosexuální orientaci. Inu, Q je evidentně zkratka pro Queer a medvídci budou mít novou ikonu.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY