Preview: Návrat akčních borců v Expendables: Postradatelní 3

Vydáno: 19.07.2014 12:00 - Václav Limberk | foto: Impawards

Bojový tým soustředěný kolem Sylvestera Stallona se vrací na plátna kin už potřetí. Postradatelní si tentokrát budou vyřizovat účty s jejich bývalým členem Melem Gibsonem pod režijním dohledem Patricka Hughese.
Od dvojky Postradelných uplynuly dva roky a náš starý známý tým je zpět. Samozřejmě i s nějakými těmi nováčky. Expendables: Postradelní jsou projektem jejich hlavní hvězdy Sylvestera Stallona, který to celé před čtyřmi roky vymyslel a zorganizoval. Jednička, kterou i sám natočil, sázela především na oldschoolovou atmosféru a výbušnou akci. Dvojku už Stallone režijně přenechal anglickému režisérovi Simonu Westovi (Con Air) a výsledek byl ještě lepší než u jedničky. Ještě více akčních hvězd na jedné hromadě a také více humoru a sebeironického pomrkávání na fanoušky zestárlých akčních hvězd. Co nám nabídne trojka, ptají se zřejmě všichni filmoví fandové, kterým tým Postradatelných učaroval.

Fotografie z filmu Expendables: Postradatelní 3 / The Expendables 3Režie se tentokrát ujal ještě neprověřený australský režisér Patrick Hughes. Na svém kontě má dosud jen povedenou krátkometrážní roztomilou hříčku Cedulky o dvou mladých lidech, kteří se v práci dorozumívají tabulkami se vzkazy, aby se posléze i setkali, a jeden thriller o mladém policejním důstojníkovi, který musí přestát svůj první den ve službě na malém venkovském městě. Ani Cedulky ani Red Hill: Krvavý zapadákov nemůžeme považovat za regulérní osvědčení Hughese jako režiséra třetího dílu akční pecky, jakou jsou Expendables: Postradatelní 3. V tomto směru byla sázka na mladého Australana opravdovou sázkou do loterie a teprve premiéra ukáže, zda šlo o dobrý tah. Stallone ale vždy rád dával šanci mladým a neznámým režisérům. Někdy se mu to vyplatilo (Demolition Man), někdy ne (Specialista). Ale zpět k aktuální novince.

Tentokrát čeká na tým Postradatelných nečekaná výzva v podobě Conrada Stonebankse (Mel Gibson), který byl jedním ze zakladatelů týmu námezdních žoldnéřů. Jaké je překvapení, když šéf týmu Barney Ross (Stallone) zjistí, že Conrad, kterého už jednou "zabil", je naživu. Conrad se chce Barneymu pomstít a hodlá zničit celou jeho partu. Není nutno dodávat, že podobný cíl budou mít i Postradatelní a lze předpokládat, že ze souboje Barney vs. Conrad může přežít jen jeden. Kdo to bude, je asi předem jasné. To nicméně nebrání tomu, abychom si opět užili spousty akce a snad i nějakých těch překvapení a novinek, které v předešlých dílech nebyly.

Fotografie z filmu Expendables: Postradatelní 3 / The Expendables 3Pojďme si nejdříve představit a připomenout celý tým. Hlavní postavou je tu opět Barney Ross. Nebude chybět jeho pravá ruka Lee Christmas (Jason Statham). Z předchozích dílů znovu uvidíme Ying Yanga (Jet Li), Gunnera Jensena (Dolph Lundgren), Hale Ceasara (Terry Crews), Toll Roada (Randy Couture) a Trenche (Arnold Schwarzenegger). Tentokrát se to celé obejde bez Churche (Bruce Willis), protože Willis za svou roli požadoval větší honorář, než se Stallonemu líbilo. Truchlit ale nemusíme, neboť nám to zde producenti mnohonásobně vynahradili. Pojďme tedy k nováčkům v týmu.

Prvním z nich je "vysloužilý Desperádo" a bývalý člen týmu španělských ozbrojených sil Galgo (Antonio Banderas). Druhým je navrátilec z vězení a bývalý Stallonův protihráč v Demoliton Manovi Wesley Snipes. Přímou náhradou za Willise je tentokrát Harrison Ford, který zde hraje postavu Maxe Drummera, pilota a koordinátora týmu. Nováčkem je i Bonaparte (Kelsey Grammer), bývalý žoldák a spojenec týmu Postradatelných. Tým také tentokrát výrazně omladil a tak tu máme hned několik mladých tváří. Jednak je to John Smilee (Kellan Lutz), vedoucí "mladých Postradatelných". Dalším je Thorn (Glen Powell), vycvičený bojovník a hacker. Dalšími členy týmu se tu stanou i dvě tváře ze světa profesionálních bojových sportů. Prvním je Mars v podání boxera Victora Ortize a druhou je Luna v podání mistryně světa v MMA (smíšená bojová umění) Rondy Rousey.

Fotografie z filmu Expendables: Postradatelní 3 / The Expendables 3V rolích záporáků se objeví Robert Davi jako hlava albánské mafie Goran Vogner a samozřejmě tou největší a nejlákavější hvězdou by tu měl být nedávný návštěvník karlovarského festivalu Mel Gibson v roli Conrada. Pokud se nepletu, jde teprve o druhého filmového padoucha (po roli ve filmu Machete zabíjí), kterého si tento sympaťák a představitel vzorových hrdinských typů (Statečné srdce) a především postavy detektiva Martina Riggse ze čtveřice Smrtonosných zbraní ve filmu na plátně zahraje. Stallone a režisér tu evidentně chtěli zužitkovat pověst Mela Gibsona jako "bad guye", kterou se mu "podařilo" vypěstovat mediálními skandály z posledních let.

Závěrečný showdown mezi pověstným zkrouceným rtem akční ikony osmdesátých let Sylvestera Stallona a rošťáckým úšklebkem a průzračně modrých očí Mela Gibsona by měl stát za to a fanoušci ho budou jistě očekávat s podobnými nadějemi jako předchozí souboj ze druhého dílu, kde si to Stallone rozdal na férovku s belgickou horou svalů a ostřílenou béčkovou akční hvězdou Jean-Claude Van Dammem. Doufejme, že půjde o skutečný vrchol filmu a další památnou bitku dvou bývalých velkých akčních hvězd.

To podstatné o trojce již bylo řečeno a shrnuto. Už nyní je však dost pravděpodobné, že se s touto akční partičkou nevidíme naposledy. Čtyřka už je ohlášena na rok 2016 a prozatím je v castingu obsaženo jméno ex-Bonda Pierce Brosnana. Uvidíme, zda se tu na plátně setkáme i s dalšími akčními ikonami, které se dosud do týmu nedostaly (Steven Seagal, Michael BiehnMichael Dudikoff a další).  Pro fanoušky už zbývá připomenout jen datum chystané premiéry aktuální trojky. 

Expendables: Postradatelní 3 vtrhnou na plátna 14. srpna 2014.

Oficiální trailer filmu Expendables: Postradatelní 3


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY