Del Toro: V čem se bude lišit Pacific Rim 2 od jedničky?

Vydáno: 04.07.2014 19:30 - | foto: facebook tvůrce

Nedávno bylo ohlášeno, že se dočkáme pokračování kaidžu eiga/mecha blockbusteru Pacific Rim - Útok na Zemi, a to 7. dubna 2017. Guillermo del Toro se o pokračování rozvyprávěl v rozhovoru pro Wall Street Journal.
Fotografie z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Pacific Rim - Útok na Zemi byl jedním z mála originálních blockbusterů. Nikoliv v tom slova smyslu, že by přicházel s něčím opravdu novým, protože na to byl až příliš odvislý od poetiky kaidžu eiga a mecha filmů, jimž vzdával hold. Nebyl ale ani adaptací komiksu, ani animovaného televizního seriálu, i když se obojí pro pokračování plánuje.

Už jednička byla vyprávěna napříč médii (tzv. transmediálně), když jí předcházel prequel komiks a v bonusech na "modrém disku" jsme se dočkali featurettů ozřejmujících background postav ad. střípky z bohatého fikčního světa. A právě ten filmaři plánují vytěžit, protože vznikne jak komiks, který navazuje na ten předcházející dění prvního dílu, tak animovaný seriál. Co o pokračováních a těchto transmediálních extenzích Guillermo del Toro prozradil?    

Fotografie z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Nejprve k sequelu. Del Toro se vyjádřil, že půjde o odlišný film, než byla jednička, a že po jeho skončení diváci uznají, že oba počiny obstojí i samostatně. Naznačil, že chce více představit driftování (aby ne, když v původním scénáři se kolem něj točila celá jedna nakonec nepoužitá podzápletka). Chtěl by také zjistit, co způsobila časoprostorová trhlina vytvořená na konci prvního dílu. Vedle toho, že se dozvíme nové věci ohledně motivací postav, přibudou další, které by co do národnosti i genderu měly být co nejrozmanitější, aby se posílilo humanistické vyznění. 

Mnohem více mytologie bude ale v animovaném seriálu, který bude mapovat dění při budování Shatterdomu a také se zaměří na rekrutování nových kadetů. Někteří z nich by se ve dvojce měli objevit. Proběhla diskuze s několika kabelovými televizemi a plán je takový, že by seriál měl běžet rok před premiérou dvojky. Mezitm - v průběhu tří let - ale budou vycházet komiksy, které toho prozradí ještě víc. Del Torovým záměrem je, aby vše - film, animovaný seriál i komiksy - patřilo ke kánonu. Snad se mu záměr povede lépe než minule, kde se s ohledem na existenci prequel komiksu neefektivně dávkovaly informace.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Natěšenost ! (Petr Exner, 31.10.2015 09:53) Reagovat

    strašně se těším na druhý díl tohoto filmu , protože mě zaujal jak efekty tak příběhem :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY