Top 20 ČR: Transformers berou zlato

Vydáno: 01.07.2014 20:22 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Transformers s velkou pompou ovládli o víkendu česká kina, ale titul premiéry roku zůstal novince z minule Jak vycvičit draka 2. Animák sklouzl na druhou příčku a trojku si pohlídal Tom Cruise.
Fotografie z filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of ExtinctionZbrusu nový přírůstek do série Transformers ve čtvrtek odstartoval v tuzemských kinech a odnáší si za víkend jednoznačné zlato. Snímek s podtitulem Zánik však ve srovnání s Transformers 3, kteří si odbyli premiéru před třemi lety, zaostal zhruba o tři sta tisíc korun, a to je s trendem rostoucích tržeb už docela rozdíl. Na druhou příčku sklouzla animovaná pohádka Jak vycvičit draka 2, která od minulého týdne ztratila na tržbách přes třicet procent. Akčňák s Tomem Cruisem Na hraně zítřka se za víkend propadl o více než milion korun, ale přesto mu to stačilo na bronzovou pozici.

Čtyřku si udržel fantasy snímek Zloba - Královna černé magie, zatímco Všiváci odečítali málem polovinu a končí tak až na pětce. Pod milionem skončilo Zakázané uvolnění, které se umístilo na šesté příčce. Se začátkem prázdnin se mimořádně dařilo snímkům pro děti. Nejlépe dopadlo Rio 2, které se z jedenácté příčky vyšvihlo díky mimořádné přízni diváků až na sedmé místo. Polepšily si také disneyovka Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a Khumba zhruba o dvojnásobek a do žebříčku se dokonce vrátili LEGO® příběh a Bella a Sebastián s nárůstem tržeb o více než tři sta procent.

Fotografie z filmu Jak vycvičit draka 2 / How to Train Your Dragon 2Na osmičku a devítku se za sebe zase seřadily snímky Hvězdy nám nepřály a X-Men: Budoucí minulost a v první desítce se udržela ještě komedie Sousedi. Na jedenáctku se vytáhl Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, na kterého se o víkendu přišlo podívat o patnáct procent více diváků než víkend předchozí. Do první půlky se tentokrát nevešly snímky Všechny cesty vedou do hrobu a Grace, kněžna monacká a svoje tržby si horko těžko držela i komedie Pojedeme k moři, která končí na šestnácté příčce. Ranhojič se i navzdory tříprocentnímu přírůstku propadl na pozici předposlední a dvacítkou topku uzavírá tuzemský snímek 10 pravidel jak sbalit holku.

První prázdninový čtvrtek přinese kritikou v předstihu haněný dokument Arcibiskup Bezák Zbohom, válečný snímek Běž, chlapče, běž nebo americký horor Chraň nás od zlého.

TOP 20: VÍKEND OD 26. 6. 2014

  1. Transformers: Zánik 11,2 mil. (novinka)
  2. Jak vycvičit draka 2 8,3 mil.
  3. Na hraně zítřka 1,1 mil.
  4. Zloba - Královna černé magie 1,0 mil.
  5. Všiváci 1,0 mil.
  6. Zakázané uvolnění 656 tis.
  7. Rio 2 501 tis.
  8. Hvězdy nám nepřály 436 tis.
  9. X-Men: Budoucí minulost 288 tis.
  10. Sousedi 275 tis.

  11. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 254 tis.
  12. Všechny cesty vedou do hrobu 248 tis.
  13. Grace, kněžna monacká 176 tis.
  14. Khumba 171 tis.
  15. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 135 tis.
  16. Pojedeme k moři 132 tis.
  17. Bella a Sebastián 120 tis.
  18. LEGO® příběh 77 tis.
  19. Ranhojič 64 tis.
  20. 10 pravidel jak sbalit holku 62 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY