Kultovní japonský Konkurs poamericku

Vydáno: 29.06.2014 11:30 - | foto: facebook tvůrce

Po Oldboyovi se dočkáme dalšího amerického remaku kultovního asijského filmu. Tvůrci se ale dušují tím, že nebudou ani tak vycházet z japonského shockeru Takashi Miikeho, ale spíše z knižní předlohy Ryu Murakamiho.
Fotografie z filmu  / Ôdishon
Na začátku tohoto století/tisíciletí byly populárním produkčním cyklem předělávky asijských žánrových kultů. Obliby se dočkaly tzv. J-horory, japonské horory, ve kterých byl řád světa vychýlen již od samotného začátku a následně se na sebe vrstvily děsivé/nechutné sekvence. Vlna představovaná remaky jako Kruh, Oko či Temné vody je dávno pryč, ale někteří se na ni pokouší navázat. 

Legendární producent Mario Kassar stojící za osmdesátkovými a devadesátkovými hity jako Rambo,Terminátor a Základní instinkt se rozhodl finančně zaštítit předělávku kultovního shockeru Konkurs režiséra Takashi Miikeho. Zápletka má být shodná: osamělý otec se závazkem se rozhodne pro konkurs na potenciální manželku, ale z vybrané baletky se vyklube... inu, okolní obrázky napovídají, proč je dílo zařazeno mezi "shockery" a proč je Miikeho tvorba označována jako exploatační. 

Fotografie z filmu  / ÔdishonMěla by se ovšem mnohem více držet románové předlohy. A dá se předpokládat, že co do míry explicitního násilí se "americká verze" bude držet více při zemi. US "aktualizace" Oldboye zaujala alespoň osobou režiséra Spika Lee, ovšem Konkurs produkovaný Kassarem má napsat a režírovat Richard Gray, který má za sebou pouze nepříliš povedené žánrovky jako Mine Games či Summer Coda


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY