20 000 mil pod mořem: Kapitán Nemo dostává novou šanci

Vydáno: 16.06.2014 20:16 - Martin Bubrín | foto: 20th Century Fox

Adaptace oblíbené verneovky se v poslední době potýkala s množstvím předprodukčních problémů, avšak nyní to vypadá, že by se do kin měla nakonec podívat. Kdo se vydá kormidlovat ponorku Nautilus?
20 000 mil pod mořemPodvodní dobrodružství Julese Verna 20 000 mil pod mořem nepřestává filmaře fascinovat ani po desítkách let, čehož je důkazem hned několik filmových a televizních zpracování, z nichž za tu nejznámější patří adaptace s Kirkem Douglasem z roku 1954. Nejnovější verze příběhu kapitána Nema a jeho ponorky Nautilus už roky putuje po Hollywoodu, avšak stále se nenašli ti praví lidé, kteří by se látky ujali. Nejblíže k realizaci měl režisér David Fincher, avšak ten nakonec od projektu odstoupil kvůli neshodám se studiem ohledně rozpočtu. 

Nejnovější informace však uvádí, že se snímek opět dává do pohybu - studio Sony totiž oficiálně koupilo scénář k filmu s názvem Captain Nemo od tvůrců Alfreda Gougha a Milese Millara, dvojky, která stojí například za seriálem Smallville nebo snímky jako Jsem číslo čtyři nebo Mumie: Hrob Dračího císaře. Což sice zrovna za dobré renomé považovat nemůžeme, ale scenář byl zřejmě pro producenta Joea Rotha (Zloba - královna černé magie, Alenka v říši divů) dobrý natolik, že se do něj rozhodl investovat.

Nicméně, nejde o jedinou adaptaci Verneovy klasiky, kterou Hollywood chystá - o stejnou látku totiž usiluje také studio Walt Disney. Uvidíme, kdo nakonec příběh Kapitána Nema (jenž se v případě úspěchu může klidně rozrůst do filmové série) natočí dříve.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY