Krotitelé duchů oslaví 30. výročí v kinech a na Blu-rayi

Vydáno: 06.06.2014 19:00 - | foto: Columbia Pictures Corporation

O třetím dílu Krotitelů duchů se mluví už velmi dlouho, ale u toho se povětšinou skončí. (Poprvé má Bill Murray problém se scénářem, podruhé režisér Ivan Reitman odstoupí od projektu atd.) Kult ale žije.
BD obal filmu Krotitelé duchů / Ghost BustersRok 2014 je toho důkazem, protože první díl letos slaví třicet let od svého uvedení a druhý čtvrt století. Při této příležitosti se jednička znovu dostane do kin, zatím pouze na sedmi stech místech ve Spojených státech a v Kanadě, a to na omezenou dobu počínaje od 29. srpna. Od 16. září pak bude k dostání Blu-ray edice, která vychází hned v několika různých provedeních - a radost budou mít zejména sběratelé a ti, kterým chyběla dvojka na modrém disku, protože na něm bude uvedena na trh vůbec poprvé. 

Jednak vyjdou Krotitelé duchů: 30. výroční edice a Krotitelé duchů II: 25. výroční edice samostatně, jednak dohromady - a to jak v digibooku, tak v digibooku se soškou nejznámějšího ducha, ovšem v limitovaném počtu kusů. Samozřejmostí je remasterovaný obraz, který bude u obou částí přepsán ze 4K kopie.

Harold Ramis ve filmu Krotitelé duchů / Ghost BustersJednička bude obsahovat i nový bonusový materiál, jako jsou diskuze Ivana Reitmana s Danem Aykroydem, galerie plakátů (1988) a videoklip Raye Parkera juniora k oscarové písni. Dvojka - dříve dostupná pouze na DVD s dvěma epizodami animovaného seriálu - bude mít nově vystřižené scény, videoklip On Our Own Bobbyho Browna a diskuzi mezi Reitmanem a Aykroydem, ale díly animovaného seriálu budou chybět.

Výročí bude oslaveno opravdu ve velkém, aktuální informace o různých produktech (včetně sběratelských vinylových alb, kreseb inspirovaných filmy atd.) najdete na nově spouštěné stránce GhostBusters.com. Skoro to vypadá jako sbírka na nový díl, který nemá scénář (Bill Murray je s ním nespokojen), režiséra (Ivan Reitman odstoupil) a pomalu už ani herce (jeden z Krotitelů duchů, Harold Ramis, letos v únoru zemřel).



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY