Prodloužená režisérská verze Tenkrát v Americe vyjde na BD

Vydáno: 05.06.2014 16:00 - | foto: Warner Bros.

Leoneho opus magnum Tenkrát v Americe byl dlouho dostupný v pouze přes dvě hodiny dlouhé kinoverzi. Až s příchodem digitálních nosičů byla zveřejněna prodloužená, skoro čtyřhodinová, která stále nebyla kompletní.
BD obal filmu Tenkrát v Americe / Once Upon a Time in AmericaLetos se konečně dočkáme nejúplnější, bez jedné minuty čtyři a půl hodiny dlouhé verze Tenkrát v Americe, označované jako prodloužený režisérský sestřih. Vydání na Blu-ray bylo dnes ohlášeno na 30. září tohoto roku, ale prozatím pouze pro americký trh, a tak je možné, že disk bude regionálně kodovaný. Samozřejmostí je vysokodefiniční obraz a zvuk v DTS-HD Master 5.1 audio.

Český trh si musí prozatím vystačit s o čtyřicet minut kratším sestřihem, který vyšel na dvoudiskovém DVD a jednodiskovém BD s audiokomentářem Richarda Schickela, dvacetiminutovým filmem o filmu a upoutávkou. Doufejme ale, že se prodloužený režisérský sestřih, na který dohlížel původní "sound editor" Fausto Ancillai, dostane i k nám. A že bonusové materiály budou bohatší - alespoň tak obsáhlé a informativní jako u nedávno vydaného spaghetti westernu Hodný, zlý a ošklivý. Zatím je pro ČR přislíbeno - ale nepotvrzeno - vydání v klasickém amarayii, digibooku je určen pro zahraničí.

BD obal filmu Tenkrát v Americe / Once Upon a Time in AmericaUPDATE: Podle nových informací to bohužel vypadá, že nepůjde o nejkompletnější verzi. Stopáž nemá být původně ohlášených 269 minut, nýbrž 251 minut, což je stejná délka, jakou měla dříve vydaná italská edice, která měla začleněné nově nalezené scény v jejich původní, audiovizuálně tristní podobě. Americká verze slibuje remastrering, na který bude dohlížet mj. i Martin Scorsese. V nových, dříve neviděných scénách by se měla objevit Elizabeth McGovernTreat Williams či Louise Fletcher. Před vydáním BD bude Tenkrát v Americe k vidění na plátnech kin na newyorském filmovém festivalu, který každým rokem v sekci Festival´s Revivals připomíná restaurované klasiky. Sběratele potěší, že sběratelská edice v podobě digibooku bude mít 32 stran mapujících produkční historii, fotografie a dopis od samotného Scorseseho. Bonusy by bohužel měly zůstat stejné jako na předchozích edicích.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY