Kinopremiéry: Sousedská Zloba na Galapágách? WTF

Vydáno: 28.05.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Disneyovské fantasy Zloba - Královna černé magie s Angelinou Jolie je největším lákadlem posledních květnových premiér. Svého diváka si nepochybně najde i přisprostlá komedie Sousedi. Zbývající filmy už takovými taháky nejsou.
Zloba - Královna černé magie (Maleficent) (Falcon)

Český plakát filmu Zloba - Královna černé magie / MaleficentAmbiciózní fantasy studia Disney láká na klasickou pohádku o Šípkové Růžence trochu jinak, z pohledu zlé královny. Jaký ale bude výsledek, je velmi těžké odhadovat, protože režisérem je debutant Robert Stromberg a nedá se předpokládat, že by mu studio dovolilo nějakou přílišnou temnotu a realismus. V hlavní roli se objeví Angelina Jolie, která je také největším diváckým tahákem. Hranice mezi úspěchem a propadákem je v tomto případě hodně tenká a uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.

Synopse: Královna Zloba (Angelina Jolie) ve snaze o udržení trůnu uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále Auroru (Elle Fanning) krutou kletbu. Jak princezna vyrůstá, ocitá se přímo v konfliktu mezi lesním královstvím, které miluje, a tím lidským, z něhož pochází. Zloba moc dobře ví, že právě dívka je klíčem ke smíru a musí tak podniknout nemilosrdné kroky, které oba světy navždy změní.

Zajímavost: Jde o vůbec první film, v němž si u Disneyho dovolili udělat hlavní hrdinku ze záporné postavy.

Český trailer filmu Zloba - Královna černé magie / Maleficent

Sousedi (Neighbors) (CinemArt)

Český plakát filmu Sousedi / NeighborsS pověstí překvapivého komerčního trháku přichází do našich kin "erková" (!) komedie, v níž se sešli Zac Efron a Seth Rogen a podle všeho si dělají dost hrubozrnou a zřejmě i nekorektní legraci ze střetu generací. V dalších rolích je doplňují třeba Rose Byrne, Christopher Mintz-Plasse nebo Lisa Kudrow. Režijně vše zaštítil Nicholas Stoller, jehož jméno nepatří zrovna k nejznámějším. Snad tady bude platit to, že ne každá komerčně úspěšná komedie nemusí být úplně špatná. Věřme tomu. 

Synopse: Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) sice prožívali divočejší mládí, jenže teď už jsou hrdými rodiči malé holčičky a žijí usedlý rodinný život v útulném domečku. To se ovšem změní, když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s hezounem Teddym (Zac Efron). Ti často holdují různým oslavám a akcím, což na klidu moc nepřidá. A ačkoli se s nimi zpočátku snaží vycházet dobře, míra jejich trpělivosti brzy přeteče a začne nefalšovaná sousedská válka.

Zajímavost: V průběhu natáčení vrcholila Efronova závislost na kokainu, takže se několikrát stalo, že vůbec nedorazil na plac.

Oficiální český trailer filmu Sousedi / Neighbors

WTF (N´importe Qui) (HCE)

Plakát filmu WTF / N'importe quiBizarní český název francouzské komedie bude dost pravděpodobně vyjadřovat pocity diváků, kteří ji uvidí. Hlavním hrdinou je totiž Rémi Gaillard, což je člověk, který na internetu provádí hodně divoké a zlomyslné kousky, které se těší velké popularitě. Fiktivní a nejspíš i mystifikační celovečerní snímek o jeho životě natočil Raphaël Frydman a ohlasy jsou zatím hodně odlišné. To se u podobného druhu humoru dá ale očekávat. Před návštěvou kina se tak rozhodně vyplatí prohledat web.

Synopse: Přes deset let vyvádí Rémi Gaillard různé vylomeniny a na internetu se těší ohromné popularitě. Realita je ale o dost jiná. Ve skoro čtyřiceti letech stále žije z dávek od státu a jeho přítelkyně už konečně chce, aby se z něj stal někdo. Rozhodne se tedy změnit svůj život, přítelkyni požádá o ruku a přestěhují se do malého domku na předměstí. Otec jeho budoucí ženy mu dokonce nabídne stálou práci a vše vypadá nadějně. Až jednou...

Originální trailer filmu WTF / N´importe Qui

Galapágy 3D: Zázrak přírody (Galapagos: Nature´s Wonderland) (IMAX Praha)

Plakát filmu Galapágy 3D: Zázrak přírody / Galapagos: Nature's WonderlandPo dlouhé době jsme se v distribuci dočkali jednoho z klasických IMAX dokumentů, jejichž kouzlo spočívá v ohromujícím 3D, blízkosti sledovaných objektů a možnosti spatřit je na největším plátně na světě. O čem to tentokráte je, asi netřeba říkat a dá se očekávat, že krásy Galapág si zájemce zřejmě vychutná se vším všudy. Režii obstaral Martin Williams, komentář, který ale pravděpodobně u nás z důvodu dabingu neuslyšíte, namluvil David Attenborough. Pro milovníky dokumentů nejspíš jasná volba.

Synopse: V nekonečných vodách Pacifiku leží Galapágy, jeden ze zázraků přírody. Místo, kterému se nic nevyrovná, sopečné souostroví, kde žije mnoho unikátních živočichů. Galápagy změnily lidský pohled na přírodu a ukazují sílu evoluce. Zájemci zde najdou například obrovské želvy, kormorány bez křídel, tučňáky nebo slavného černého mořského leguána.

Oficiální český trailer filmu Galapágy 3D: Zázrak přírody / Galapagos / Nature´s Wonderland

Cesta ven (Aerofilms)

Plakát filmu  / Cesta venDrama režiséra a scenáristy Petra Václava se zabývá romskou tématikou, což je v našich končinách hodně ošemetné. Je totiž velmi snadné sklouznout k laciné obžalobě společnosti, případně k tradičnímu zobrazení Romů. Těžko říci, jak se s tím autor popere a zda přinese alespoň částečně nový pohled na věc. V hlavních rolích se objevují vesměs neherci, čímž by mohl být zajištěn alespoň autentický dojem. Tak uvidíme. 

Synopse: Silná mladá matka se odmítá smířit s nepříznivým společenským statutem a pokouší se pro sebe i pro svou dcerku vybojovat lepší život. Její snaha je ale lemována zklamáním, objevuje se ovšem také naděje. Musí bojovat s vlastní komunitou, velkými dluhy i nepřející společností. Podaří se jí to?

Zajímavost: Snímek byl natáčen v reálném prostředí převážně na Ostravsku.

Originální trailer filmu Cesta ven


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY