Star Wars spin-off má režiséra i datum premiéry

Vydáno: 23.05.2014 08:14 - Zuzana Hofmanová | foto: Lucasfilm Ltd. & 20th Century Fox

Byť zastíněn svým slavnějším sourozencem, na spin-offu k hvězdné sáze se pilně pracuje. V kalendáři si už můžete odškrtnout datum premiéry a upnout zraky na jeho režiséra. Nápověda: rád točí přerostlá monstra.
Bryan Cranston, Gareth Edwards při natáčení filmu Godzilla  / GodzillaZatímco natáčení Star Wars: Epizody VII je v plném proudu, slibované spin-offy rozhodně nejsou u ledu. A sotva začaly na povrch vyplouvat dohady o tom, kdo se ujme jejich režie, Lucasfilm vydal oficiální prohlášení. Jeden z minimálně třech slibovaných filmů natočí Gareth Edwards.

Že vám jméno nic neříká? Rozhodně o něm v následujících dnech uslyšíte, protože právě on je režisérem znovuoživené Godzilly, která si momentálně klestí cestu tuzemskými kinosály. Edwardsovo velké dítko solidně plní kasy a zároveň baví, takže není překvapením, že se Godzilla dočká minimálně sequelu.

Jako vedlejší efekt je momentálně žhavé zboží i Gareth Edwards, který se dostal do hledáčku Lucasfilmu jako ideální kandidát pro první spin-off nejnovější generace Star Wars. Protože jsou spin-offy stejně jako Abramsův spektákl obestřeny aurou tajemství, není zatím jasné, o jaký by se mělo konkrétně jednat. V sázce je třeba Boba Fett, řeč byla i o vlastním filmu Hana Solo. Filmu byl už přidělen scenárista Gary Whitta a dokonce i oficiální datum premiéry - 16. prosince 2016. O rok později by jej mělo následovat Star Wars: Episode VIII a v prosinci 2018 by měl čekání vyplnit další spin-off.

Fotografie z filmu Godzilla  / GodzillaTady ale novinky nekončí. Legendary Pictures se Edwardse drží zuby nehty a podle oficiálního prohlášení se i přes svůj nabitý rozvrh pustí nejen do Godzilly 2, ale dokonce i třetího filmu. Legendary CEO Thomas Tull prohlásil krátce po oficiální zprávě Lucasfilmu: „Vždycky bylo v plánu, že Gareth natočí před další Godzillou ještě jiný film, ale kdo by to řekl, že zrovna Star Wars? Pro Godzilla fanoušky máme skvělé plány a já se nemůžu dočkat na to, jakou stopu Gareth zanechá v Star Wars univerzu.“

Nutno dodat, že nové Godzilly jsou zatím ve vyloženě embryotickém stádiu. Zatím nemají ani scénář, a tak nic nenasvědčuje tomu, že by natáčení obou (všech tří) velkofilmů mělo vytížením režiséra trpět.

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY