Noé a Verhoeven: "Díla, z nichž mužům ztvrdne."

Vydáno: 07.05.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Na festival v Cannes se lidé sjíždějí za filmy, ale každý z různých důvodů. Někdo navštěvuje projekce, jiný či jiná korzuje po promenádě s cílem odchytit celebrity a další přijeli s cílem předprodat práva na snímky.
Fotografie z filmu  / Showgirls"Peckinpahovsky" pojmenovaná společnost Wild Bunch se specializuje na produkci a distribuci artových titulů, za nimiž stojí výrazné režisérské osobnosti. Na canneském trhu představí hned několik počinů, které se nacházejí ve fázi post-produkce, a o dvou z nich bude tato novinka.

Víc než pět let čekat na nový film svého oblíbeného režiséra není věc snadná, zvlášť když se to týká rovnou dvou tvůrců. Gaspar Noé naposled režíroval Vejdi do prázdna (2009), kde experimentoval s možnostmi subjektivizovaného vyprávění a ztotožnění hlediska kamery s postavou, Paul Verhoeven ve své domovině hitchcockovský thriller z dob druhé světové války Černá kniha (2006). Od prvního zmíněného uplynulo již pět let, od druhého dokonce osm, ale zdá se, že čekání je u konce, resp. nabývá konkrétní podoby.

Fotografie z filmu Zvrácený / IrréversibleArgentinský režisér Gaspar Noé po poeticky nazvaných snímcích jako Sám proti všemZvrácený anebo Vejdi do prázdna, připravuje Lásku. Tradični příběh o muži, dívce... a další dívce (ok, tak ne tak úplně tradiční) by měl být oslavou sexu a dílem, z kterého - jak tvrdí Noé - mužům ztvrdne a ženy si popláčou. Ideální date movie.

Připravovaný revenge flick Paula Verhoevena byste nejspíš nevybrali jako vhodný snímek na schůzku, pokud byste nešli s někým, kdo si potrpí na sexuální fantazie obsahující znásilnění. Přesně tak, co bylo u holandského filmaře často součástí vyprávění (znásilnění v Keetje Tippel, Spreji na vlasy, Masu a krviShowgirls či Muže bez stínu), bude tentokrát v jeho samotném centru.

Fotografie z filmu  / Turks fruitAdaptace kontroverzní knihy Philippa Dijana Oh! pojednává o oběti znásilnění, která se chce pomstít, a tak rozehrává hru na kočku a myš. Údajně má jít o "čistokrevného Verhoevena, extrémně erotického a perverzního", na což lze napsat jenom jedno: nemůžeme se dočkat. A snad jenom doplnit, že přejeme šťastnou ruku při castingu, který stále není u konce, protože se hledá vhodná herečka ochotná "podstoupit, co je potřeba".


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY