Potvrzeno: Star Wars VII odhaluje obsazení!

Vydáno: 29.04.2014 22:26 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Čekání je u konce! Známe obsazení netrpělivě očekávaného sedmého dílu Hvězdných válek. Seznamte se s novou generací vesmírných hrdinů. Kdo ustál veškeré konspirace a zařadí se po bok veteránů hvězdné ságy?
Peter Mayhew, Anthony Daniels, Carrie Fisher, Harrison Ford ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder / Star Wars: Episode V - The Empire Strikes BackBez žádného zbytečného zdržování: natáčení sedmého dílu odstartovalo. A možná i proto, že hlavní vlna natáčení je zatím před námi, obsazení dlouho zůstávalo jednou velkou neznámou a o tom, kdo se nakonec bude na place ohánět světelným mečem, kolovaly pouze mnohdy vášnivé dohady. Nyní máme jasno. Oficiální prohlášení rozděluje herecký casting do dvou částí: na staré známé a na pečlivě vybrané zelenáče.

Jak už všichni víme, originální trio Harrison Ford v roli Hana Solo, Carrie Fisher coby princezna Leia a Mark Hamill jako Luke Skywalker si své role zopakuje i v disneyovském pokračování. Příjemnou zprávou je, že velkolepého comebacku se stane součástí i Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca) a Kenny Baker (R2-D2).

Daleko překvapivější je sestava nové generace. Seznamte se s magickou sedmičkou!

John Boyega ve filmu Útok na věžák / Attack the BlockJohn Boyega: Šťastnou sedmičku otevírá John Boyega. Mladý Brit má relativně čistý štít. Vidět jsme ho mohli třeba v akčním Útoku na věžák.

Daisy Ridley: Jediná slečna mezi nováčky na velké plátno teprve čeká. Mladá herečka se objevila převážně v seriálech. Naposledy třeba v britském Mr. Selfridge.

Adam Driver: Jméno amerického herce se v divokých dohadech opravduAdam Driver ve filmu V nitru Llewyna Davise / Inside Llewyn Davis objevilo. Driver si má podle spekulací vystřihnout roli samotného arcizloducha nových epizod. Co je na tom pravdy, se brzo dozvíme. Driver je zatím známý coby Adam z populárního seriálu Girls stanice HBO.

Oscar Isaac: Herec s guatemalskými kořeny sbírá jednu zajímavou roli za druhou. Mimo novou hvězdnou éru se objevil třeba V nitru Llewyna Davise či Snyderově Sucker Punch.

Andy Serkis při natáčení filmu Hobit : Tam a zase zpátky / The Hobbit: There and Back AgainAndy Serkis: Že vám britský herec není povědomý? Díváte se do tváře pravého Gluma. Senzory oblepený herec je přeborníkem v mocap. Mimo Hvězdné války momentálně natáčí Úsvit Planety opic.

Domhnall Gleeson: „Bill Weasley“ z posledního filmového Harryho Pottera jde z jedné role do druhé. Naposledy se objevil v romantickém Lásky čas, ale upsal se k nejnovějšímu režijnímu počinu Angeliny Jolie.

Max von Sydow: Nejstarším přírůstkem v novém obsazení je pětaosmdesátiletý Švéd. Max von Sydow ve filmu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko / Extremely Loud & Incredibly CloseVon Sydow má za sebou úspěšnou hereckou dráhu, několik nominací na Oscara a Zlatý Globus a také pěkný zástup zajímavých hereckých výkonů. Mimo Vymítače ďábla si na konto může připsat kupříkladu Prokletý ostrov nebo Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko.

A jak komentoval výběr samotný J.J. Abrams? „Jsme nadšení, že se konečně můžeme podělit s obsazením Star Wars: Episody VII. Vidět původní obsazení a tyto vynikající nové herce znovu přivést tento svět k životu je pro nás vzrušující a neskutečné zároveň. Začneme natáčet za několik týdnů a všichni děláme, co je v našich silách, aby naši fanoušci byli pyšní.“

Jak jste spokojení vy?

Zdroj: Cinemablend



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Ne "osmapadesátiletý", ale "pětaosmdesátiletý... (Pavel Klimeš, 30.04.2014 14:37) Reagovat

    Ne "osmapadesátiletý", ale "pětaosmdesátiletý"... :-)

    • Re: Ne "osmapadesátiletý", ale "pětaosmdesátiletý... (Hofmanová, 30.04.2014 15:30) Reagovat

      Děkujeme za postřeh, opraveno ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY