Kinopremiéry: Pavoučí muž rozhazuje svoje sítě

Vydáno: 23.04.2014 12:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z trojice posledních dubnových premiér na sebe největší pozornost jednoznačně strhává druhý Amazing Spider-Man. Tuctová hollywoodská romantika ani seversko-česká komedie mu zkrátka konkurovat nemohou.
Amazing Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2) (Falcon)

Český plakát filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Druhé pavoučí dobrodružství nové série sice zůstává trošku ve stínu "větších" a očekávanějších filmů, mluvit se o něm nicméně bude. Je pravda, že zatím vzbuzuje spíše rozpaky, protože režisér Marc Webb se musí vyrovnat s tím, že je potřeba ve filmu představit co nejvíce postav a záporných charakterů, což může být velký problém. Stopáž si vyměřil poměrně dlouhou, tak věřme, že výsledek bude výrazně nadprůměrný a více než uspokojivý. V hlavních rolích Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Paul Giamatti a další. Jednoznačná premiéra týdne.

Synopse: Peter Parker alias Spider-Man (Andrew Garfield) se prohání mezi mrakodrapy, užívá si svou úlohu a tráví čas s milovanou Gwen (Emma Stone). Ale jedině on může ochránit New York před podivnými padouchy, kteří na něj útočí. Jedním z nich je silný Electro (Jamie Foxx), který je mocnější než on sám, a tím druhým Harry Osborn (Dane DeHaan). Peter si brzy uvědomí, že oba dva spojuje OsCorp, který je potřeba zlikvidovat. Dokáže to novodobý hrdina?

Zajímavost: Jde o první "spidermanovský" film, který se kompletně natáčel v New Yorku a zároveň o vůbec největší produkci realizovanou v tomto státě.

Český trailer filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2

Nekonečná láska (Endless Love) (CinemArt)

Český plakát filmu Nekonečná láska / Endless LoveUž ze synopse se dá odtušit, že filmová adaptace románu Scotta Spencera bude zřejmě jen předvídatelnou a nenáročnou romantickou žánrovkou. Půjde tedy spíše o to, jak ji dokáže režisérka a spoluscenáristka Shana Feste podat a prodat. Lákadel moc není, protože její jméno není tolik známé a v hlavních rolích se objevují Alex Pettyfer a Gabriella Wilde, což také nejsou zrovna hvězdy první kategorie. Uvidíme tedy, jak podobný snímek v pavoučí konkurenci uspěje.

Synopse: David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci a čerství absolventi střední školy. To je ale to jediné, co je spojuje. Zatímco ona vyrůstala v přepychu, má starostlivé rodiče a narýsovanou kariéru lékařky, on má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje v otcově autodílně a budoucnost raději neřeší. Když mezi nimi při jednom náhodném setkání přeskočí jiskra, oba rázem pálí mosty a chtějí vykročit do společného života. Jenže si neuvědomují, že některé trable nepřekoná ani láska.

Zajímavost: Natáčení probíhalo od května do července 2013.

Oficiální trailer filmu Nekonečná láska / Endless Love

Láska, soudruhu (Mieletön elokuu) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Láska, soudruhu / Mieletön elokuuFinsko-česko-norská komedie je dalším snímkem, který se po promítání na letošním Febiofestu dostává do širší distribuce. Největším lákadlem pro našince budiž přítomnost tuzemských tváří (mimo jiné Miroslav Etzler, Kryštof Hádek, Jan Budař) a také částečně pohled na československý socialismus jinýma očima. Režii obstarala neznámá Taru Mäkelä, v hlavní ženské roli se objeví Kati Outinen. Svého diváka si snímek nepochybně najde a podle prvních ohlasů by dokonce mělo jít o slušnou podívanou.

Synopse: Modistka a jasnovidkyně Elsa (Kati Outinen) má svůj život pod kontrolou a nic moc jí nechybí. Jenže do Helsinek roku 1962 přijíždí český jazzový hudebník Jan (Miroslav Etzler), který zde vystupuje v rámci "Mezinárodního festivalu mládeže a studentstva". Elsa si o něm více než dvacet let myslela, že je mrtvý a tak se teď nestačí divit, že ho vidí. Ačkoli si od něho chce udržet určitý odstup, stará láska nerezaví.

Český trailer filmu Láska, soudruhu / Mieletön elokuu


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY