Co dalšího natočí Steven Spielberg?

Vydáno: 18.04.2014 11:51 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po více než roční pauze by se jeden z nejuznávanějších filmových tvůrců zase rád vrátil k režii - v plánu má nyní tři projekty, včetně sci-fi Robopocalypse, otázka ale je, jaký si vybere.
Jeremy Irvine, Steven Spielberg ve filmu Válečný kůň / War HorseSteven Spielberg naposledy natočil v roce 2012 životopisného Lincolna, od té doby se však věnoval spíše produkci a rozhodoval se, který z možných snímků si vybere k režii jako svůj příští projekt. Člověk stojící za Jurským parkem nebo Zachraňte vojína Ryana by se v budoucnu mohl spojit se scenáristou Tonym Kushnerem (Mnichov, Lincoln) a pustit se do náboženského snímku The Kidnapping of Edgardo Mortara. Ten je adaptací stejnojmenné novely Davida Kertznera a pojednává o skutečném příběhu sedmiletého židovského chlapce z Itálie, který je v roce 1858 násilně odebrán rodičům a vychován jako katolík.

Spielberg bude stoprocentně produkovat, zda se chopí režie, to napoví až čas, protože se nebude jednat o jeho následující projekt. O něm se bude rozhodovat mezi sci-fi Robopocalypse a historickým dramatem Montezuma. O adaptaci knihy Daniela H. Wilsona, z níž by mohl vzniknout epický sci-fi velkofilm, se mluví již několik let a režisér si už dokonce do filmu vybral obsazení čítající jména jako Chris Hemsworth, Anne Hathaway nebo Ben Whishaw.

Zatímco snímek o vzpouře umělé inteligence v budoucnosti do filmové podoby přepsal Drew Goddard (Chata v horách, Sinister Six), film Montezuma pojednávající o španělském dobývání Aztécké říše, jehož scénář byl napsán již v roce 1965, v současné době přepisuje oscarový scenárista Steven Zaillian (Schindlerův seznam). O hlavní roli ve snímku se mluví nejčastěji o Javieru Bardemovi.

Kterému snímku byste dali přednost?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY