Godzilla bude vážné sci-fi, tvrdí Gareth Edwards

Vydáno: 18.04.2014 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Máte z dětství vzpomínky na původní Godzillu jako na béčko bez přesahu? Pokud ano, zkuste se na ni podívat znovu. Anebo můžete zhlédnout video s režisérem remaku Garethem Edwardsem, který vše uvede na pravou míru.
Americké katastrofické a monster filmy se nemohou omezovat pouze na Spojené státy a nemohou cílit výhradně na dospívající chlapce, protože by studia nedosahovala kýženého zisku. A o zisk jde až v první řadě. Godzilla (2014) Garetha Edwardse, v pořadí druhý US remake japonské padesát let staré klasiky, se proto zaštiťuje věrností originálu a přesahem. Součástí kampaně se tak může stát i pochvalné vyjádření legendárního studia Toho, které stálo za původním snímkem zakládajícím tradici kaidžu eiga.

Edwards se totiž zmínil, že snímek lidé stojící v čele studia zhlédli a den na to mu poslali e-mail s vyjádřením, že je dle nich výborný (snímek, nikoliv Edwardse), a tak si oddychl (Edwards, nikoliv snímek). Že by se znalci Hondovy verze a následného produkčního cyklu měli těšit a vykřikovat, jak se nemohou dočkat květnové premiéry, stvrzuje i nový plakát (na titulce a v galerii ve vysokém rozlišení) a video. V něm režisér pochvalné hovoří o původní Godzille (1954), která dle něj není pouhým béčkem, protože reflektuje události v Hirošimě a Nagasaki, a dušuje se, že jeho Godzilla (2014) bude taktéž sci-fi s přesahem. No nevěřte mu to po jeho debutu, klukovi ušatém. 

Na videa se podívejte níže. Přikládáme také zbrusu nový TV spot, který nabízí zatím nejlepší záběr Godzilly v celé kráse.

Garethova Godzilla.

Godzilla - Nature Has An Order


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • menší omyl (Crube, 18.04.2014 22:12) Reagovat

    Ehm, je to Gareth EDWARDS, ne EVANS (režisér Raidů atd. )

    • Re: menší omyl (Marek, 19.04.2014 08:44) Reagovat

      Díky za upozornění, omlouvám se. To má takhle člověk rozdělaný článek o Raid a píše novinku o Godzille a takhle to dopadne. Opraveno a slibuji, že si na to budu dávat větší pozor.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY