Strážci Galaxie se propojí s Avengers 3 + nový spot

Vydáno: 16.04.2014 21:24 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Captain America je za námi, Strážci Galaxie před námi. Nejodvážnější marvelovka v další části promo kampaně odhaluje první televizní spot a také informaci, která potěší nejen komiksové geeky.
Thanos a Infinity GauntletVzhledem k tomu, že si Marvel buduje propojené filmové univerzum, mohou někomu Strážci Galaxie, odehrávající se několik světelných let od událostí Avengers, vyznívat trochu do boku. Ale jen trochu - příběh pěti antihrdinů sice nebude nijak přímo propojen s aktuální dějovou linkou Fáze II, ale to vůbec nevadí, protože bude mířit někam o hodně dál. Režisér James Gunn se v jednom z nedávných rozhovorů totiž rozpovídal o návaznostech filmu na MCU (Marvel Cinematic Universe), které prý budou sahat až k Avengers 3.

Tedy do hodně vzdálené budoucnosti, jejíž podobu si dnes ani neumíme představit. Pojítkem podle Gunna bude hlavně postava arci-záporáka Thanose, který se již definitivně objeví už ve Strážcích Galaxie letos v létě, pomocí motion capture technologie. Fialový mimozemšťan, jenž svým zjevem tak trochu připomíná Hellboye (ehm), se nám poprvé odmaskoval v titulkové sekvenci Avengers pod jménem "Smrt". Znalci vědí, že se v komiksovém světe jedná o největší nemesis, která vládne mocným Infinity Gauntletem dávající jejímu nositeli neomezenou moc. Tato "pozlacená rukavice" se skládá z pěti kamenů, z nichž už dva jsme viděli ve filmech (teserakt v Avengers, aether v druhém Thorovi) a právě o další "orby" půjde ve Strážcích (jak je vidět například v prvním klipu).

Vypadá to tedy, že si Marvel pomalu, ale jistě buduje cestičku k dalším filmům - i když zde přímá propojenost zatím vidět není, je dost možné, že se všechny motivy nahromadí až ve Fázi III, v níž bychom se mimo sólových pokračování měli dočkat také Doctora Strange, jenž se stejně jako Thor nebo Strážci pohybuje mimo tento svět.

Strážci Galaxie dorazí do kin 31. července letošního roku. V galerii také najdete dvě nové fotografie a níže první spot k filmu.

TV spot # filmu Strážci Galaxie


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Svetelne roky jsou jednotka vzdalenosti ;)... (M, 18.04.2014 17:27) Reagovat

    Svetelne roky jsou jednotka vzdalenosti ;)

    • Re: Svetelne roky jsou jednotka vzdalenosti ;)... (martin.bubrin, 18.04.2014 18:24) Reagovat

      No vždyť ano, Avengers se odehrávají na Zemi a Strážci Galaxie v, ehm, jiné galaxii ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY