Baz Luhrmann mění Gatsbyho za Kung Fu

Vydáno: 13.04.2014 10:10 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Režisér se zálibou v kýči je po svém posledním projektu, ve kterém hrály hlavní roli kromě Leonarda DiCapria dvacátá léta a divoké večírky, stále volný. Po Velkém Gatsbym by mohlo přijít na řadu akční Kung Fu.
Fotografie z filmu  / Kung FuBaz Luhrmann si doteď liboval v náročných výpravných produkcích, jako byla kupříkladu Austrálie nebo opulentní Velký Gatsby. Oku lákavý vizuál je společným jmenovatelem i pro muzikálový Moulin Rouge, ale ani tam se Luhrmann pravděpodobně nepodívá. Podle doposud nepotvrzených informací by měl tentokrát australský režisér sáhnout po akčním dramatu.
Luhrmann je spojovaný s filmovou verzí televizního seriálu ze sedmdesátých let zvaného příznačně Kung Fu. Seriál, ve kterém si hlavní roli zahrál David Carradine, se točí okolo šaolinského mnicha, který prchá do Ameriky před vrahy svého učitele a zároveň pátrá po svém nevlastním bratrovi. Na své cestě ovšem nezapomíná čerpat ze svých čínských znalostí.

Čínou inspirované projekty jsou momentálně poměrně vyhledávaným artiklem, což jen potvrzuje Legendary Pictures, které momentálně pracuje na dobrodružném The Great Wall. Luhrmannův případný počin by měl ale pravděpodobně větší komerční úspěch a zároveň by bylo zajímavé sledovat, jak by si s ním režisér se specifickým stylem poradil.

Luhrmann je zároveň spojovaný s režií HBO minisérie o Napoleonovi, kterou produkuje Steven Spielberg a kterou si scenáristicky vymazlil Stanley Kubrick. Na to, kterému projektu dá režisér přednost, si budeme muset ještě počkat.

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY